فرمول محصولات آرایشی و بهداشتی ، فرمول انواع حالت دهنده های مو ، فرمول ژل مو ، فرمول تافت و …

فرمول فرمولاسیون کرم مرطوب کننده | نحوه ساخت کرم مرطوب کننده | راه اندازی خط تولید کرم مرطوب کننده
2018-06-02
فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی ، فرمول لوسیون
2018-07-22

حالت دهنده ها از دوران باستان تا کنون بین افراد رواج داشته و دارد.در دوران باستان برای حالت دادن مو از روغن ها و مواد معطر  استفاده می کردند.یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین حالت دهنده ها کتیرا می باشد .این گیاه با جذب آب و تشکیل حالت ژلاتینی بر روی موهای خیس، یک لایه نازک به وجود می آورد که به موها امکان حالت پذیری را میدهد.گیاه کتیرا به دلیل داشتن خاصیت ترمیم و افزایش رشد مو طرفداران زیادی دارد.

این در حالیست که امروزه حالت دهنده ها در شکل های متفاوتی به بازار عرضه شده اند مانند اسپری ها،ژل ها و واکس های مو که هرکدام برای خوش حالت تر کردن و زیباتر کردن مو طرفداران خاص خود را دارند.

 

ژل موی سر:

ژل های مو از ترکیبات شیمیایی ساخته می شوند و بر پایه پلیمر می باشند.در تکنولوژی تولید ژل ،پلیمرها در آب حل می شوند و وظیفه  پلیمرها این است که تارهای مو را به هم اتصال دهد. این پوشش پلیمری چسبیده بر روی تارهای مو  باعث حجیم تر دیده شدن مو  میشود.هنگامی که از ژل استفاده میکنید ،آب موجود در آن بخار می شود و فقط یک لایه از پلیمر بر روی مو می نشیند.

این لایه پلیمری باعث متصل شدن مو ها به هم می شود و در نتیجه مو غیرقابل انعطاف شده و به هر حالتی که فرد بخواهد شکل میگیرد.ناگفته نماند که بعضی از این ژلها قدرت چسبندگی ژل های واقعی را نداشته و فقط برای نرم شدن مو و براق شدن آن استفاده می شود.

 

عوارض ژل موی سر :

ژل های موی سر به دلیل این که جذب پوست سر نمی شوند برای ریشه مو عارضه ای ایجاد نمی کنند ولی اگر ساعتهای طولانی روی پوست سر بمانند مواد شیمیایی موجود در آن به ساقه مو آسیب وارد میکنند و باعث شکنندگی مو ها و از بین رفتن براقیت و درخشندگی آن و همچنین تولید ذراتی شوره مانند در مو می شود.

با توجه به اینکه تماس مواد شیمیایی با پوست باعث ایجاد حساسیت و یا علائمی مانند قرمزی و خارش می شود بهتر است هنگام استفاده ،حتی الامکان فقط به ساقه مو مالیده شود و با پوست سر یا صورت در تماس نباشد.

 

موس:

یکی دیگر از حالت دهنده های مو که امروزه مورد استفاده خیلی از افراد می باشد موس ها یا فوم ها هستند که عملکرد آن ها مانند ژل ها می باشد با این تفاوت که قدرت و قوام چسبندگی ژل را ندارند و کف مانند می باشند .فوم ها مو را خیلی خشک نمی کنند و مو انعطاف بیشتری دارد.موس ها ظاهر طبیعی به مو میدهند و مو مثل مواقعی که از  ژل ها استفاده میکنید غیر طبیعی به نظر نمیرسند.

موس ها در مقایسه با دیگر حالت دهنده های مو دوام زیادی ندارند و بعد از مدت کمی حالت مو از بین میرود و این بزرگترین عیب موس ها می باشد.اغلب آرایشگران پیشنهاد می دهند که موس را به تنهایی استفاده نکنید و ترجیحا همراه با حالت دهنده های دیگر استفاده شوند یا قبل از آن، از سشوار برای حالت دادن مو استفاده کنید.گرچه که متخصصان پوست و مو هشدار میدهند که خیلی از وسایلی مانند سشوار استفاده نشود چون باعث آسیب خیلی بدی به مو ها میشود.

 

موس ها با توجه به میزان چربی و نوع مو افراد در مدل های مختلفی در بازار عرضه شده است که بهتر است آنرا با توجه نوع و ضخامت موی خود خریداری کنید.

 

اسپری ها یا تافت موی سر ( چسب موی سر ):

 اسپری ها یا تافت موی سر ( چسب موی سر )در مقایسه با دیگر حالت دهنده ها طرفدار بیشتری دارند به این دلیل که هم استفاده آنها راحتتر است و هم اینکه تثبیت کننده خوبی برای مو هستند.اسپری ها به سرعت لایه ای نازک بر روی مو ایجاد کرده و قوام بیشتری دارند.

بعضی از این تافت ها بر پایه الکل ساخته شده اند و زمانی که به مو میرسند الکل آن بخار شده و با پوشش نازکی که روی موها تشکیل میدهد مو را در جای خود ثابت میکنند.

هنگام خرید تافت یا چسب موی سر  دقت داشته باشید که هماهنگی بین ضخامت موی شما و نوع اسپری وجود داشته باشد که نه خیلی موهای شما را خشک کند و نه اینکه خیلی نرم باشد که مو حالت نگیرد.

 

 

واکس مو سر:

یکی دیگر از حالت دهنده های مو واکس مو می باشد که قدرت آن مانند موم می باشد.واکس مو تارهای مو را به هم چسبانده و باعث ایجاد بافتی طبیعی در مو میشود. واکس مو بیشتر جهت براق کردن و درخشندگی مو کاربرد دارد و چون مو ها را خشک و شکننده نمی کند باعث ایجاد موخوره نمی شود.

 

اگر از آن دسته افرادی هستید که وابسته به حالت دهنده ها هستید موارد زیر را مطالعه کنید:

 

  • موس:                                                                                                                                                              استفاده از موس بهتر است بعد از حمام و شانه زدن مو ها باشد زمانیکه مو نم دارد . موس را به کف دست بزنید و دستهای خود را به حالت چنگالی وارد مو کنید و به مو حالت دهید.موس باعث نرمی و لطافت مو می شود و به آن شکل طبیعی میدهد.

 

اگر تصمیم دارید موهای خود را تثبیت کنید از نوع تثبیت کننده استفاده کنید که این باید بعد از نهایی شدن حالت مو استفاده شود و با فاصله کمی تافت را به مو اسپری کنید.در هنگام اسپری حتما چشمان خود را بسته نگه دارید.اسپری حالت دهنده بیشتر مورد استفاده آقایان می باشد و برای حالت های خاص به مو استفاده می شود ،در آرایشگاه ها نیز برای موهای شنیون شده استفاده میشود.

 

  • کرم های مو:                                                                                                                                                    این کرم ها چربی کمتری در مقایسه با واکس مو دارند و بیشتر در هنگامی که مو مرطوب است استفاده می شود .

مقدار استفاده از آن بستگی به ضخامت مو دارد.اگر بیش از حد از کرم ها استفاده شود چون خاصیت لیزی و چسبناکی دارند طوری وانمود میکنند که گویی موها چرب و کثیف می باشند.افراد بسته به جنس و بافت مو میتوانند از هر نوع از این کرم ها استفاده کنند.کرم ها را رو روی دست بریزید و آنها را بر روی ساقه مو پخش کنید و بعد روی تمام مو بمالید .بر نوک مو ها تمرکز داشته باشید تا پایین مو ها حالت قشنگی بگیرند.اگر جنس موهایتان خشک است تمرکز خود را بر روی موهای بالایی بگذارید تا حالت بهتری پیدا کنند.

 

 

نکات و توصیه های پزشکی:

  • مواظب باشید ژل های مو فقط به ساقه مو مالیده شود و با ریشه تماس نداشته باشد.
  • پس از هر بار استفاده از حالت دهنده ها در پایان روز کل موها را بشویید.
  • هنگامی که از حالت دهنده ها استفاده کردید از شانه زدن مو خودداری کنید چون باعث شکستگی مو و ریزش آن میشود.
  •  توصیه میشود که از حالت دهنده ها به طور مداوم استفاده نکنید چون همه آنها برای سلامت مو مضر است و عوارض آنها با هم خیلی تفاوتی ندارد.
  • ترجیحا از مارک های معتبر و محصولات مرغوب و استاندارد و از مکانهای معتبر مانند داروخانه ها خریداری کنید که برچسب وزارت بهداشت داشته باشند و از خرید از دستفروشان و عطاری ها جدا خودداری کنید.
  • حتما در انتخاب حالت دهنده به جنس مو و ضخامت  و چربی مو دقت داشته باشید.

قابل ذکر است که حالت دهنده ها تاثیر زیادی در ریزش مو ندارند و اغلب ریزش مو یک امر وراثتی می باشد که از نوجوانی شروع می شود .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.