فرمولاسیون انواع رنگ

در ابتدای این بخش میخواهیم به مواردی که در عمر و خاصیت فیزیکی پوشش های رنگ اهمیت دارد بپردازیم. معمولاً یک پوشش رنگی مناسب به موارد زیر بستگی دارد.

  • نسبت و نوع مواد اولیه استفاده شده در فرمولاسیون رنگ
  • متدهای به کار گرفته شده در تولید رنگ از مرحله مواد خام تا مرحله محصول نهایی
  • ایجاد پوشش یا بستری با ضخامت مناسب روی سطح آماده سازی شده
  • شرایطی که موجب میگردد رنگ از طریق هوا خشک یا کوره خشک شود و در کل شرایطی که قطعه رنگ شده در آن قرار دارد.

از موارد اشاره شده فوق بخش های فرمولاسیون رنگ و تولید رنگ تحت نظارت تولیدکنندگان رنگ در کارخانجات میباشد.

فرمولاسیون رنگ

در بخش بعدی که ایجاد پوشش با ضخامت مناسب میباشد، تولیدکنندگان رنگ ممکن است کنترل کمی داشته باشند. اما در بخش آخر که شرایط خشک شدن رنگ میباشد، تولیدکنندگان رنگ هیچگونه دخل و تصرفی را در روال کار نمیتوانند داشته باشند.
این نکته لازم به ذکر است که قبل از رسیدگی به شکایات مربوط به رنگ آمیزی سطوح باید به این بخش توجه ویژه کرد که اشکالات مربوط به شرایط نامساعد خشک شدن و روش مصرف سبب ایجاد نقص های در پوشش اعمال شده می نماید.
متأسفانه بسیار دیده شده است که بعد از مصرف رنگ آثار این نقص ها از بین میرود و در چنین مواردی معمولاً مصرف کنندگان عیب را به پای سازنده و فرمولاسیون رنگ تولید شده می اندازند.

یکی از نکاتی که مورد توجه باید قرار گیرد این است که باید حتماً اطلاع رسانی دقیقی به فرمول نویس رنگ در رابطه با رنگی که تولید کننده قصد تولید آن را دارد داده شود که به موجب همین امر، کاربری رنگ ، محل مورد استفاده و دیگر شرایط عنوان شده برای تولید کننده رنگ باید مشخص گردد.
به عنوان نمونه ممکن است از رنگساز این درخواست توسط مشتری گردد که پوششی را برای شرایط خاص تهیه کند یا یک نمونه از رنگ مشابه را جهت شبیه سازی به او ارائه دهند.تولید کننده رنگ، رنگ مورد نظر را تولید میکند و به مشتری خود ارائه میدهد.
نمونه تولید شده ممکن است نیازهای خاصی را برآورده سازد، اما یک فاکتور مهم را که اطلاعات مربوط به آن به تولید کننده رنگ داده نشده بود را در بر نداشته باشد.

فرمولاسیون رنگ

با این حال برای اجتناب از هر گونه خطا، باید فرمول نویس رنگ برای ساخت یک رنگ مطلوب باید کلیه اطلاعات لازم را در اختیار داشته باشد. اطلاعاتی که تولیدکننده رنگ برای تهیه فرمولاسیون رنگ به آن نیاز دارد شامل موارد زیر میباشد.

  • نحوه خشک شدن
  • شرایط کاربرد
  • شرایط مصرف
  • قیمت

معمولاً فرمول نویس های رنگ مواد خام گوناگونی را در اختیار دارند. فرمول نویس از این مواد جهت فرمولاسیون رنگ مدنظر مشتری استفاده می کند.
رنگهای صنعتی که به صورت سفارشی تولید میگردند، مواد خام متفاوتی را مورد نیاز دارند. بنابراین فرمول نویس باید این موضوع را در به خاطر داشته باشد که هر ماده جدیدی را که می خواهد در فرمولاسیون رنگ خود مصرف کند، باید در انبار کارخانه موجود باشد.
این نکته که به آن اشاره شد در ارتباط مستقیم با افزایش سرمایه در گردش کارخانجات تولید رنگ قرار دارد که باعث بالا رفتن قیمت تمام شده رنگ میگردد.
ارائه دهندگان مواد اولیه رنگ معمولاً فرمولاسیون پیشنهادی را برای انواع مختلف رنگ به مشتریان خود ارائه می دهند. این فرمولاسیون های اولیه برای شروع به کار میتوانند مفید باشند و اطلاعات خوبی را در اختیار مشتری قرار دهد اما ذکر این نکته در این بخش الزامی میباشد که باید به آن توجه داشت که به علت استفاده از مواد خاص که سازندگان خاص نیز دارد، همیشه این نوع فرمولاسیون های رنگ اولیه عیناً قابل استفاده نیستند.
از نگاه دیگر نیز این فرمولاسیون های رنگ معمولاً در اختیار بیشتر مشتریان مواد اولیه فروش قرار دارد، اما یک فرمول نویس رنگ با تجربه، باید با تغییرات لازم در این فرمولاسیون ها، فرمولاسیونی اقتصادی و کارآمد تولید کند.
نکته دیگر که در ادامه این بخش میخواهیم به آن اشاره کنیم این میباشد که فرمولاسیون رنگی که به صورت فنی نباشد، امکان دارد در شرایط آزمایشگاهی نیاز مشتری را برآورده سازد اما اجرای آن در تولید انبوه ممکن است نتایج متفاوتی را در برداشته باشد.
این اختلافات معمولاً در دمای حاصل از پروسه تولید، اختلاف بین زمان پخش رنگدانه در رنگ پایه grinding ، همچنین اثر جرم Massacation و فنی نبودن فرمولاسیون بوجود می آید. این فاکتورها در خصوصیات فیزیکی و شیمیایی محصول تولید شده اثر می گذارند.

فرمولاسیون رنگ

مواد تشکیل دهنده فرمولاسیون رنگ

پوششهای الی یا رنگهای آلی اکثراً به منظور حفاظت از سطوح و تزئین استفاده می شوند.

اکثر فرمولاسیون رنگ از مواد خام زیر تشکیل می شوند.

  • رنگدانه و رنگدانه یار: رنگدانه ها ذرات جامدی می باشند که به جهت بوجود آوردن خصوصیات معینی در رنگ پراکنده می شوند.
    رنگدانه ها به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:
  • رنگدانه ها: رنگدانه ها به دو دسته آلی و معدنی تقسیم می گردند که از نظر خاصیت و کاربرد با یکدیگر متفاوت و متمایز می باشند.
  • رنگدانه یارها: رنگدانه یارها موادی هستند که در رنگ پایه نامحلول اند و عملاً هیچ نقشی در پوشانندگی به رنگ پایه و دادن رنگ ندارند. این مواد تنها به منظور اصلاح خواص رنگ و تعدیل رنگ مورد استفاده قرار می گیرند.
  • رزین : رزین که در زبان فارسی به آن رنگ پایه نیز گفته میشود پایه اصلی پوشش رنگ را تشکیل می دهد و وظیفه رزین مقاومت در برابر آب و مواد شیمیایی زمان خشک شدن، سختی و دوام، چسبندگی به سطح و استحکام پوشش میباشد.
  • حلال : یکی دیگیر از مواد تشکیل دهنده فرمولاسیون رنگ حلال ها می باشند که جزء فرار تشکیل دهنده رنگ است و باید برای حل کردن رنگ پایه یا رزین مربوط به رنگ افزوده می شوند. حلال موجب میگردند که گرانروانی رنگ را کنترل شود و در نتیجه حلال ها تعیین کننده خصوصیات کاربردی رنگ می باشد.
  • مواد افزودنی : یکی دیگر از موارد که در رنگ ها مورد استفاده قرار میگیرد مواد افزودنی می باشد که این دسته از اجزاء رنگ موادی هستند که به مقدار خیلی کم به رنگ افزوده میگردند. مواد افزودنی مورد استفاده در فرمولاسیون رنگ هر کدام برای منظوری خاص به رنگ اضافه می گردد. یک فرمول نویس حرفه ای میتواند از مواد افزودنی برای بهبود پوشش ها نیز استفاده کند. در صورت استفاده درست از مواد افزودنی در فرمولاسیون رنگ، فرمول نویس رنگ میتواند بدون هیچگونه افزایش در قیمت یا حتی با کاهش دادن آن، بدون کاهش در کیفیت، رنگی با بالاترین کیفیت را تولید نماید.
    البته این نکته در این بخش لازم به ذکر است که مواردی از رنگها وجود دارد که تمام اقلام ذکر شده در بالا را در فرمولاسیون رنگ خود نداشته باشند. بعنوان نمونه در مورد پوششهای بدون حلال مانند رنگهای پودری که در فرمولاسیون آنها از حلال استفاده نمی شود یا در لاکها که از رنگدانه و رنگدانه یار در فرمولاسیون لاک استفاده نمیشود.

 

این شرکت ارائه دهنده فرمولاسیون انواع رنگ :

 

فرمولاسیون انواع رنگ پلاستیک

فرمولاسیون رنگ نیمه پلاستیک

فرمولاسیون انواع رنگ روغنی

فرمولاسیون رنگ روغنی براق

فرمولاسیون رنگ روغنی مات

فرمولاسیون رنگ جدولی

فرمولاسیون رنگ استخر

فرمولاسیون رنگ  پلی استر

فرمولاسیون رنگ سوله

فرمولاسیون رنگ امولسیون

فرمولاسیون رنگ ترافیک

فرمولاسیون رنگ اپوکسی

فرمولاسیون ضد زنگ غیر الکیدی سیاه

فرمولاسیون ضد زنگ مخصوص تیر اهن و لوله

فرمولاسیون ضد زنگ الکیدی

فرمولاسیون ضد زنگ غیر الکیدی قرمز

فرمولاسیون روغن جلا

فرمولاسیون رنگ اکریلیک 

فرمولاسیون رنگ ضد خزه

فرمولاسیون رنگ نیم پلی استر

فرمولاسیون رنگ برای سرامیک

فرمولاسیون رنگ قیری

فرمولاسیون لاک برای فولاد

فرمولاسیون رنگ مقاوم به شعله مستقیم

فرمولاسیون رنگ طلایی مخصوص کار روی شیشه

فرمولاسیون پوشش لاکی برای سیم

فرمولاسیون رنگ برای عایق نمودن چادر های برزنتی

فرمولاسیون رنگ سیمانی

فرمولاسیون چکشی

فرمولاسیون پرایمر  (آب / بدون آب)

فرمولاسیون گریس نسوز   ( مقاوم به حرارت )

فرمولاسیون گریس بر پایه بنتون

فرمولاسیون روغن الیف بتونه  ( مشهور به درجه یک )

فرمولاسیون روغن الیف زیر کار

فرمولاسیون بتونه

3 دیدگاه

  1. قاسم کسب کار گفت:

    باسلام وخسته نباشید خدمت شماوهمکاران محترم. مطالب فوق خیلی عالی ومفید بود واقعا تشکرمیکنم .بنده پیمانکارنقاش ساختمان هستم وهمیشه بدنبال کارهای جدیدوبروزهستم .باتوجه به اطلاعات عالی شمادرباره رنگ میخواستم بدانم شمابرای بیمارستان کدام محصول جدیدوباکیفیت را معرفی میکنید (آنتی باکتریال.ضدقارچ.آب وخاک گریزباشد).باتشکروسپاس فراوان.

    • با عرض سلام و وقت بخیر ،،
      متشکرم ، سپاس از شما بابت انتخابتون
      بزرگوار نمی توان محصولی در بازار معرفی کرد که تمامی ویژگی های مد نظر تون را دارا باشد اما می توانید این محصول را صرفاً با ویژگی های اعلام شده رو تولید کنید

  2. امیر مهدی گفت:

    سلام خسته نباشید.من ۲۸ ساله که تولید کننده انواع چسبهای ساختمانی وافزودنیهای بتن هستم.مطالبتان خوب بود وبر اطلاعات بنده افزود.بسیار متشکرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.