فرمولاسیون خمیر دندان

خمیردندان ماده ای خمیری است که جهت جرم زدایی و ضدعفونی کردن استفاده میشود و معمولا در بسته هایی استوانه ای شکل قرار دارد.خمیر دندان به همراه مسواک برای پاک کردن دندان استفاده میشود.از فواید خمیر دندان میتوان براق کردن و سفید کردن مینای دندان،کاستن بوی دهان،حفظ لثه و دندان را نام برد.

خمیر دندانها اشکال مختلفی مانند ژله ای ،خمیری ، مایع و … دارند.

ویژگیهای یک خمیر دندان خوب:

۱-قدرت پاک کنندگی بالایی دارد و آسیبی به مینای دندان،لثه و یا دهان نمیزند و با پوست و مخاط دهان سازگاری دارد.

۲-بافت نرم و یکنواختی دارد و به راحتی از تیوپ خارج شده و روی مسواک پخش می شود.

۳-بسته بندی مناسب و سالم دارد

۴-در طول زمان مصرف از لحاظ فیزیکی و شیمیایی پایدار می باشد و شکل آن تغییر نمیکند.

انواع خمیر دندان:

خمیر دندان ضد پوسیدگی:که ترکیبات فلورایدی مانند سدیم فلوراید ،فلوراید قلع و یا مونو فلوئور فسفات دارد.

خمیر دندان ضد حساسیت:حساسیت عاج دندان را متوقف میکند.

خمیر دندان ضد پلاک:این خمیر دندان از تشکیل پلاک جلوگیری به عمل آورده و احتمال بروز بیماری لثه را کاهش میدهد.

خمیر دندان سفید کننده:این خمیر دندان مواد ساینده ای دارد که با پاک کردن لکه ها از روی سطح دندان ،آنرا سفید و درخشان میکند.

خمیر دندان متشکل از مواد زیر میباشد:

۱-مواد ساینده:که هدف اصلی آن برداشتن لایه  چسبناک روی دندان است.

۲-مواد مرطوب کننده یا نگهدارنده  رطوبت:که برای جلوگیری از خشک شدن خمیر دندان و غیر قابل مصرف شدن آن به کار میرود.

۳-مواد پاک کننده یا کف کننده:این مواد حساسیت بالایی دارند و همیشه با دقت زیادی در فرمولاسیون خمیر دندان به کار میروند.

۴-مواد ژل کننده:برای جلوگیری از دوفاز شدن خمیر دندان و همچینین پایداری فیزیکی خمیر به کار می روند.

۵-مواد شیرین کننده:مواد شیرین کننده برای پذیرش محصول نهایی خمیر دندان بسیار ضروریست.خمیر دندان نه باید خیلی شیرین یا خیلی تلخ باشد.

۶-مواد سفید کننده:برای پاک کردن دندان از باقیمانده مواد غذایی در خمیر دندان استفاده می شود.

۷-مواد بی حس کننده:برای کاهش حساسیت ها و دردهای دندانی به کار میرود.

۸-مواد نگهدارنده:یک ضد میکروب جهت  کاهش دادن عفونت های بین لثه و دندان به کار می رود.

۹-زایلیتول:وجود زایلیتول در خمیر دندان باعث افزایش فعالیت غدد بزاقی دهان میشود و پوسیدگی دندان را کاهش میدهد.

فرمولاسیون خمیر دندان ژله ای:

مواد اولیهدرصد
 پلی اتیلن گلیکول ۴۰۰ ۳ %
 سدیم کربوکسی متیل سلولز ۱٫۲۰ %
 کلسیم کاراگینان۰٫۳۰ %
 سوربیتول ۷۰ % ۵۹-۶۴ %
 ساخارین۰٫۰۵ – ۰٫۱۰ %
 کلسیم گلیسروفسفات۰٫۲۱ %
 سدیم منو فلئورو فسفات ۰٫۷۶ %
 سدیم بنزوات۰٫۲۰ %
 محلول سدیم سیلیکات ۰٫۲۰ %
رنگ محلول در آبمتغیر
رسوب سیلیس۱۵٫۰۰ %
طعم دهنده ۰٫۵ – ۱٫۰ %
سدیم لوریل سولفات۱٫۰ – ۱٫۵ %
آبتا ۱۰۰ %

 

لطفاً به این مطلب رای دهید
[تمام آرا: 15 میانگین آرا: 3.5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *