فرمولاسیون واکس کفش | روش ساخت واکس کفش | راه اندازی خط تولید واکس کفش

در زمان های گذشته تقریباً در دوران قرون وسطا از محصولی که دوببین نام داشت برای ضدآب کردن چرم استفاده مى نمودند که اما باعث براقیت چرم نمی شده است جالب است بدانید که دوببین از روغن ، خاکستر سودا ، موم طبیعی و پیه تولید می گشت و این موضوع به همین روال ادامه داشت تا در زمان قرن هجدهم میلادی روکش های طبیعی و چرم در بین مردم رایج شد و از همین رو براق کردن چرم هم بخصوص در چکمه و کفش بسیار مهم گشت و در اوایل قرن نوزدهم میلادی انواع و اقسام واکس کفش تولید شد که در آن زمان این محصولات را به نام واکس کفش خطاب نمی کردند بلکه آن را سیاه کننده می نامیدند .
امروزه مردم به ظاهر مرتب و شیک بسیار اهمیت می دهند و یکی از کارهایی که بسیار جلب توجه می کند تمیز و براق بودن کفش ها می باشد و از همین‌ رو بسیاری از مردم به خریدن واکس کفش روی آورده اند و که واکس کفش را به محصولی پر طرفدار تبدیل کرده است به طور کلی واکس اینگونه معنا پیدا می‌کند که ماده ای می باشد برای مالیدن بر روی جسمی که تمیزی و براقیت را به همراه دارد . در حال حاضر دستگاه هایی جهت واکس کفش جهت رفاه مردم تولید شده است که به وسیله ی برس هایی که در آن تعبیه شده رویه و کناره های کفش را تمیز و براق می کند.
– دارای فرمولاسیونی صد در صد تضمینی
– قیمت مقرون به صرفه اى دارد
– خاصیت براق کنندگی و تمیز کنندگی خارق العاده ای دارد
– ماندگاری و دوام آن بر روی کفش بسیار زیاد است
– هیچگونه صدمه‌ای به بافت کفش نمی‌رساند
– دارای خاصیت ضد آب
– با محیط زیست سازگار است
در این مقاله به چند فرمول جهت تولید واکس کفش اشاره میکنیم .

فرمول شماره یک :
موم کارنوبا                                                        ۱۰ کیلو

موم زرد                                                              ۳ کیلو

استآرین                                                             ۱ کیلو 

اسید اولئیک                                                       ۱ کیلو

روغن تربانتین                                                    ۴۵ کیلو 

مرکب عاج(عاج سیاه)                                           ۴ کیلو

رنگ مشکی قابل حل در روغن                                ۵ کیلو

موم کارنوبا ، موم زرد و استآرین را ذوب کنید . رنگ مشکی را با اسید اولئیک مخلوط و به تدریج تربانتین و عاج سیاه را اضافه کرده ، سپس دو قسمت را مخلوط کنید.
فرمول شماره دو :
موم زرد                                                            ۱۸ کیلو

روغن تربانتین                                                    ۴۰ کیلو

صابون                                                               ۲ کیلو

آب                                                                  ۴۰ لیتر

رنگ مشکی یا قهوه‌ای قابل حل در روغن                 به مقدار کافی

ابتدا موم را با حرارت ملایم ذوب و روغن تربانتین را به آن اضافه کنید . سپس محلول داغ آب و صابون را در مقادیر کم به محلول وارد نموده و مرتباً بهم بزنید و در پایان رنگ مورد نظر را  اضافه کنید.
فرمول شماره سه «واکس بدون رنگ برای نگهداری چرم» :
موم کارنوبا                                                    ۱۰۰ گرم 

موم زرد                                                        ۴۰۰ گرم

روغن تربانتین                                                    ۴ لیتر

کربنات پتاسیم                                                 ۷۵ گرم

آب جوش                                                      ۶۰۰ گرم
موم ها را ذوب نموده و به محلول جوشان کربنات پتاسیم اضافه کنید ، بهم بزنید و از روی آتش بردارید ، سپس هم زمان آب جوش اضافه نموده ، مرتباً بهم بزنید آنگاه به تدریج روغن تربانتین را در محلول وارد کنید.
فرمول شماره چهار :
موم زرد                                                         ۲ کیلو 

تربانتین                                                          ۴ لیتر

آب                                                               ۱۲ لیتر 

کربنات پتاسیم                                                ۶۰ گرم

رنگ قهوه‌ای                                                   ۶۰ گرم 

پودر صابون                                                      ۲ کیلو
آب ، صابون ، کربنات پتاسیم و رنگ را همزمان به جوش برسانید و روی موم مذاب بریزید و مجموع را در حرارت ۹۰ درجه سانتیگراد در تربانتین اضافه کنید و خوب بهم بزنید.

دربارهٔ روغن تربانتین :
برای تهیه واکس کفش اول  از همه باید یک حلال مناسب انتخاب شود . معمولا در گذشته از حلال نیتروبنزن برای این منظور استفاده می کردند اما به دلیل  تأثیرات منفی که بر روی چرم به جا می گذاشت استفاده از آن لغو گردید . در حال حاضر از روغن تربانتین به عنوان حلال استفاده می‌شود، گرچه که به علت گرانی این روغن به جای آن پارافین مایع یا نفت به کار می‌برند که از مرغوبیت واکس کم می کند . برای انتخاب ماده حلال باید به نکات زیر توجه کرد:

  1. نقطه جوش آن باید نزدیک به نقطه جوش تربانتین باشد.
  2.  قدرت تبخیر آن چنانچه زیاد و سریع باشد با چند بار باز و بسته شدن درپوش قوطی واکس، محتوای آن خشک و غیر قابل استفاده می‌شود و هم چنین اگر قدرت تبخیر آن کم باشد هنگام واکس زدن باعث کند شدن عمل شده و از براق شدن چرم جلوگیری می‌کند . بنابراین قابلیت تبخیر  باید سازگار با زمان لازم باشد به طوری که مشکلات فوق به وجود نیاید.
  3.  علاوه بر مواد ذکر شده روغنی که در واکس ها به کار می رود باید مناسب جایگزینی برای چربی طبیعی چرم باشد و آنرا حفظ نماید . به همین دلیل معمولاً از استآرین ، اولئین ، لانولین و پاره‌ای روغنهای نباتی به مقدار مناسب استفاده می‌کنند .
– در اولین قدم بهتر است که قالب کفش تهیه کنید و در داخل کفش خود قرار دهید اما اگر که شما قالب کفش ندارید میتوانید داخل کفش را با استفاده از کاغذ و یا حتی دست خود پر کنید تا بتوانید به راحتی و یکنواختی از واکس کفش بر روی کفش های خود استفاده کنید .
– در مرحله دوم با استفاده از یک دستمال گرد و غبار کفش را تمیز کنید .
– سپس با استفاده از یک دستمال یا براش واکس کفش مقداری از واکس را برداشته و بر روی کفش خود قرار دهید و آن را بر روى کل کفش پخش کنید برای نتیجه مطلوب بهتر است که حرکت دست شما به شکل رفت و برگشتی باشد .
 
 
جهت مشاهده و اطلاعات بیشتر درباره فرمولاسیون چسب کفاشی در اینجا کلیک کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.