فرمولاسیون بتونه | روش ساخت انواع بتونه | راه اندازی خط تولید انواع بتونه

فرمول انواع بتونه :

بتونه چیست :

زیرکاری پایه ای ترین و مهمترین کار در رنگ آمیزی ساختمان است که یکی از ارکان مهم آن بتونه کاری می باشد . معمولا بتونه نقاشی برای پر کردن شکاف ها ،حفره های کوچک ، ترک خوردگی های چوب و دیوار گچی فلزات و همچنین سر پیچ ها و میخ ها استفاده می شود . این ماده خمیری مانند ، باعث تقویت اثرات عایق نور در دیوار شده و سطح صاف و مناسبی را برای رنگ آمیزی به وجود می آورد . این ماده بر پایه بذر کتان نفتی است . بتونه معمولا خمیر سفتی می باشد که پس از گذاشتن بر روی محل مورد نظر باید با کاردک سطح آن را کاملا صاف کرده که نیازمند دقت بالایی می باشد .

انواع بتونه :

بتونه ها به چند دسته زیر تقسیم می شود :

این نوع از بتونه برای بتونه کاری سطوح چوبی کاربردی می باشد و از آن جایی که می دانید تراکم انواع چوب ها با یکدیگر متفاوت هستند و بافت چوب با بافت چوب دیگر بسیار فرق دارد از همین رو بایستی میزان غلظت و رقیق بودن بتونه را خود شخص با توجه به نوع چوب انتخاب نماید به طور مثال چوب هایی که دارای منافذ باز و درشت هستند نیاز بتونه های غلیظ دارند و در مقابل چوب هایی که دارای منافذ ریز می باشند بایستی از بتونه های رقیق برای آنها استفاده نمود همانطور که متوجه شدید اگر که شما با توجه به نوع چوب خود از بتونه مناسب استفاده کنید در آخر با خروجی بسیار مطلوبی مواجه خواهید شد .

بتونه روغنی:

برای سطوح فلزی و چوبی و دیوارهایی با رنگ روغنی استفاده می شود . روش ساخت بتونه روغنی: بتونه روغنی به رنگ سفید و هم رنگی ساخته می شود . مواد مورد نیاز برای ساخت بتونه : تینر ، مل (پودر بتونه) ، آب ، رنگ روغنی و روغن بتونه . در ظرف مناسبی مقداری از رنگ بتونه را میریزیم وبعد از آن به اندازه لازم مل به آن اضافه نمایید . مخلوط را تا حدی به کمک کاردک ترکیب کنید تا مل در مخلوط باز شود ، بعد از آن مقداری آب سرد به این ترکیب اضافه نمایید.

نکته: اگر بتونه شما چسبندگی دارد به مقدار لازم به آن تینر اضافه نمایید .

بتونه پلاستیکی:

برای دیوارهایی با رنگ پلاستیک مورد استفاده است . روش ساخت بتونه پلاستیکی : مقدار مناسبی از مل با رنگ پلاستیک مخلوط کرده و خمیر شما باید به شکلی باشد که بتواند ترک ها و درزها را بپوشاند به طوری که از روی کاردک سر نخورد برای داشتن چسبندگی خوب میتوانیم مقداری چسب چوب به خمیرتان اضافه نمایید .

بتونه اکریلیک همه کاره :

معمولا نقاش ، بتونه را در هنگام نقاشی درست می کند اما بتونه آماده نیز در بازار موجود می باشد .

این وسیله به شکل مستطیل است که از جنس فلزی می باشد و می تواند سطح بتونه را با زیر کار همسطح کند .
شکل ظاهری کاردک همانند مثلث متساوی الساقین می باشد که دسته ای چوبی در راس مثلث توسط قطعه فلزی که به شکل حلقوی می‌باشد متصل شده است .
برای ساخت بتونه به تخته بتونه نیاز خواهیم داشت و سطح تخته بتونه بایستی صاف و از جنس فیبر باشد .
– توجه به محلی که قصد دارید آن را با بتونه پر کنید . 
– توجه به نوع رنگی که قرار است پس از بتونه کاری از آن استفاده کنید .
– نوع چوبی که قرار است با بتونه پر شود .
– بهترین موقع برای بتونه کاری دیوار بعد از رنگ کردن اولیه آن می باشد زیرا که شما می توانید پس از رنگ اولیه می توانید ریز ترین شکاف ها را ببینید و سپس با استفاده از بتونه آن را برطرف نمایید ، اولین مرحله زیر سازی می باشد که بایستی برجستگی ها و یا پوسته پوسته های دیوار را با سنگ باد و یا کاردک بتراشید .
– در مرحله دوم نیاز می باشد که یک پارچه و یا دستمال را نمدار کنید و سپس آن را بر روی دیوار بکشید تا تمام گرد و غبار و کثیفی ها را از روی دیوار تمیز گردد .
– در مرحله سوم بایستی دیوار را یک بار رنگ بزنید و سپس صبر کنید تا رنگ خشک شود. 
– در مرحله ی چهارم با استفاده از یک کاردک بتونه را از پایین رو به بالای دیوار بکشید و اجازه دهید که برای ۶ ساعت بتونه خشک شود .
– مرحله آخر که مرحله پنجم می باشد پس از خشک شدن بتونه با استفاده از یک کاغذ سمباده بر روی بتونه بکشید تا سطح مورد نظر یکدست شود و اگر باز هم دیوار نیاز به بتونه کاری داشت بایستی لایه دوم بتونه را به همین روش انجام داد .
 
 
 
 جهت مشاهده و اطلاعات بیشتر درباره فرمولاسیون انواع رنگ ساختمانى در اینجا کلیک کنید .
 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.