فرمولاسیون چسب بادکنک

از گذشته ها تا به امروز یکی از اقلامی که استفاده از آن در محافل جشن و سرور در میان مردم رواج داشته است، بادکنک بوده که از بادکنک برای تزئین و دیزای محافل و مجالس استفاده میشود.

برای استفاده از بادکنک باید محفظه درون آن را با گازی پر نمود که اکثراً برای پر نمودن بادکنک از بازدم تنفس استفاده میکنند و یکی از رایج ترین روش های پر کردن بادکنک از هوا میباشد.

این روش که یکی از روش های مرسوم در باد کردن بادکنک میباشد دارای معایب و مزایای میباشد که از مزایای آن میتوان به در دسترس بودن بازدم تنفس نام برد و از معایب آن هم میتوان این موضوع را عنوان نمود که به دلیل سنگین تر بودن مولکولهای گاز از هوا بادکنک حالت کششی از سطح را نداشته و بادکنک ها معمولاً در سطح قرار می گیرد.

امروزه به لطف پیشرفت علم جهت جذابتر نمودن طرح و دیزاین مجالس، از بادکنک ها بیشتر استفاده میگردد. برای پر کردن بادکنک ها از نوعی گاز که به نام گاز هلیوم شهرت دارد استفاده میگردد که وزن مولکولهای این گاز کمتر از مولکولهای هوا می باشد و گاز هلیوم موجب میشود حالت خلاء در بادکنک ایجاد شود و همین امر باعث میشود که بادکنک بالاتر از سطح قرار گیرد. گاز هلیوم بعد از هیدروژن دومین عنصر سبک کیهان می باشد.

استفاده گاز هلیوم در محفظه بادکنک جهت ایجاد حالت کششی از سطح، به سالهای خیلی دور بر می گردد. در گذشته زمانی که بشر رویایی پرواز به آسمان را در ذهن خود داشت، در سال ۱۸۷۲ توسط برادران مون گلفیه که اهل فرانسه بودن وسیله ای به نام بالون اختراع گردید که این وسیله پروازی که با دمیدن هوای گرم ( به علت سبک بودن این نوع گاز از اکسیژن ) به داخل محفظه بزرگ بادکنکی شکلی آن، حالت کششی از سطح به خود گرفته و به پرواز در می آمد و به کمک بالون انسان نخستین پرواز خود را ممکن ساخت.

چسب بادکنک

 

چسب بادکنک

به علت کوچک بودن مولکولهای گاز هلیوم، معمولاً این گاز در بازه زمانی ۲ الی ۶ ساعت از داخل محفظه بادکنک خارج می گردد و بادکنک حالت خود را از دست می دهد.
برای رفع این مشکل و ماندگاری بیشتر گاز هلیوم در بادکنک ها، از نوعی چسب که به چسب بادکنک شهرت دارد استفاده میگردد.

چسب بادکنک

 

طریقه استفاده از چسب بادکنک

در ابتدا و قبل پر کردن گاز هلیوم در محفظه بادکنک، باید مقداری از چسب بادکنک را به داخل محفظه بادکنک تزریق کنید و سپس بادکنک را به آرامی با دست مالش دهید تا چسب بادکنک به تمامی جداره های داخلی بادکنک برسد و کاملاً به چسب بادکنک آغشته گردد.
این نکته لازم به ذکر است که باید در میزان استفاده از چسب بادکنک دقت لازم را داشته باشید، به این دلیل که استفاده بیش از اندازه از چسب بادکنک سبب سنگین شدن بادکنک میشود و این امر سبب کاهش حالت کششی بادکنک از سطح می گردد.

چسب بادکنک

 

عملکرد چسب بادکنک

چسب بادکنک به حالت عایقی در محفظه داخلی بادکنک عمل میکند و مانع از خارج شدن مولکولهای کوچک گاز هلیوم از بادکنک میشود و استفاده از چسب بادکنک موجب می گردد تا بادکنک مدت زمان بیشتری در شرایط محیطی مناسب، حالت اولیه خود را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.