فرمولاسیون گریس

Image result for ‫گریس‬‎

گریس ماده ای جامد یا نیمه جامد بوده که از مشتقات نفتی و صابون با پرکننده یا بدون پرکننده ساخته می شود که کاربردهای فراوانی دارد.

گریس ماده روانکاری می باشد که در ترکیب آن از مواد پرکننده استفاده شده است تا بتواند به به قطعات قابل حرکت بچسبد ،تا تحت نیروی جاذبه و یا فشار ،از قطعات جدا نشود.

گریس ها معمولا در دمای محیط یا جامدند یا نیمه جامد.گریس ها را بر اساس گروه اطلاعاتی که در بر میگیرند،به ۶ دسته تقسیم میکنند :

۱-کاربرد گریس ها

۲-مواد افزودنی استفاده شده

۳-نوع روغن استفاده شده

۴-گرید گریس

۵-حداقل دمای مجاز برای عملیات

۶-حداکثر دمای مجاز برای عملیات

گریس ها از ترکیب یک روانساز مانند روغن و یک غلیظ کننده مانند صابون تشکیل می شوند.غلیظ کننده ها هیدرو کربن هایی میباشند که معمولا ۴۰ تا ۵۰ اتم و بعضی تا ۸۰ اتم کربن دارند.در حالیکه هیدروکربن ها که سازنده روغن ها هستند بیشتر از ۴۰ اتم کربن ندارند.

طریقه تولید گریس :

ابتدا صابون فلزی مورد نیاز را از ترکیب آمینو اسید و قلیای فلزی تهیه میکنیم و بعد در دستگاهی روانساز را به آن اضافه میکنیم .بعضی از گریس ها فاقد صابون فلزی هستند و از خاک های معدنی برای غلیظ کردن آنها استفاده میکنند.

کاربرد گریس:

معمولا از گریس برای روانکاری محل هایی استفاده میکنند که امکان تکرار روانکاری با روانساز های مایع وجود ندارد و یا مقرون به صرفه نباشد.همچنین گریس ها برعکس روغن ها نمیتوانند عمل خنک کنندگی یا پاک کنندگی را نیز داشته باشند.

اغلب وسیله های محرکه بدون استفاده از گریس کار نمی کنند .هرچند گریس دربرابر بیشتر روانکارها مقدار مصرف کمتری دارد ،ولی دارای جایگاه با ارزشی است و قابل جایگزین نمی باشد.

مهمترین موارد مصرف گریس:

۱-گریس مانعی برای ورود گرد و خاک به ماشینها می باشد.

۲-هزینه بسیار کم روانکاری با گریس در آب بندی قطعات  و کاسه نمد ها

۳-مدت زمان بیشتر روانکاری گریس نسبت به روغن

۴-استفاده از گریس برای پیشگیری از زنگ زدگی قطعات

۵-حل مشکل روانکاری در مجاورت با آب توسط گریس ها

۸-ایجاد اصطکاک کمتر در زمان شروع دستگاه

نقاط ضعف گریس ها:

۱-خنک نکردن دستگاه در زمان کارکرد

۲-نفوذ نکردن گریس ها در مجاری دستگاه ها

۳-نگه داری سخت گریس ها نسبت به روغن ها در انبارها

 

لطفاً به این مطلب رای دهید
[تمام آرا: 6 میانگین آرا: 4.2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *