آبلیمو یکی از چاشنی های پر طرفدار در دنیا می باشد که با مراجعه به سوپر مارکت ها به راحتی یافت می گردند که در انواع بسته بندی ها ، برند ها ، اندازه ها و … پیدا می شوند . لیمو به طور کلی دارای خواص تقویت کننده سیستم ایمنی بدن ، هضم کننده ، ضد باکتریایی ، تصفیه کننده کبد ، ضد ویروس و … است .
در فرمول آبلیمو از اسید سیتریک ، پکتین ، ویتامین C ، کلسیم ، لیمونین ، فلاوونوئید که همین ترکیبات خود باعث افزایش سیستم دفاعی بدن می گردد .
برای تولید آبلیمو ابتدا لیمو های خریداری شده به کارخانه و یا کارگاه ارسال می گردد و سپس واحد کنترل کیفیت لیمو ها را بررسی و آزمایش می نماید و اگر مورد صلاحیت قرار گرفتند و تایید شدند به مرحله بعد یعنی مرحله شست وشوی وارد می شوند بعد از شستن و تمیز شدن ، لیموها به قسمت برش فرستاده می شوند و برش می خورند و از دستگاه های پرس می گذرند و پس از گذشت این پروسه ها به پیش گرم یا همان گازگیر وارد می شوند ، بعداً به دلیل یکنواخت کردن بافت آبلیمو به قسمت هموژنایزر می رود در این مرحله آبلیمو پاستوریزه می شود و بعد گذشت از پلیت کولر آبلیمو سرد می گردد .
در آخر آبلیمو به دست آمده را آزمایش باید نمود و هنگامی که مورد تایید نهایی قرار گرفت آماده بسته بندی می شود .
برای راه اندازی خط تولید آبلیمو نیاز به تهیه ی لیمو ، بطری ، اتیکت ، نایلون شرینگ و درب بطری دارید ، در ادامه شرکت شیمی آسیا گستر قصد دارد تا شما را بانحوه تولید آبلیمو آشنا سازد :
۱ – در ابتدا برای تولید آبلیمو نیاز به لیمو می باشد و به ازای تقریبا هر ۲ کیلو گرم لیمو ، ۱ کیلو آبلیمو به دست می آید .
۲ – در مرحله بعد از تهیه لیمو ، نیاز به بطری می باشد تا آبلمیو ها در داخل آن ریخته شود ، بطری های آبلیمو بسته به سلیقه تولید کننده دراشکلال و جنس های مختلف همچون پلاستیکی، فلزی و شیشه ای تولید می گردند و برای ۵ کیلو آبلیمو به ۴ عدد شیشه ی ۲۵۰ سی سی نیاز می باشد .
۳ – پرکلرین به عنوان ضد عفونی کننده و سود کاستیک برای شست و شوی کاربرد دارد .
۴– اتیکت را باید با توجه به تعداد های موجود تهیه کرد .
۵ – و برای تهیه نایلون شرینگ باید در ازای هر ۱۲ عدد ۵۰ گرم خریداری نمود .
جالب است بدانید آبلیمو بر روی ۲۲۰ نوع بیماری اثری مثبت دارد و اگر آخرین چاپ کتاب لاروس مدیکال را مطالعه کنید به اسرار این میوه عجیب پی خواهید برد ، در ایران ۲ نوع لیمو به عمل می آید که یک نوع آن بزرگ و یک نوع از آن کوچک می باشد که به آن لیمو شیرازی گفته می شود و بهترین لیمو ها در فصول مهر و آبان رشد می کنند و گل اول می باشد و بعد از آن در فصول اسفند و فروردین لیمو ، گل دوم به عمل می آیند که این نوع لیمو ها خوش طعم و آبدار است .
به طور تقریبی ۳۰ درصد از وزن هر عدد لیمو را آب تشکیل می دهد که آب به دست آمده از هر لیمو ۶ الی ۸ درصد آن را اسید سیتریک و مابقی آن را ویتامین A ، ویتامین B ، ویتامین C تشکیل می دهد .
بهتر است بدانید از دانه های لیمو هم می توانید استفاده کنید و به سود دست بیاید زیرا دانه های لیمو تلخ مزه هستند و میتوان از آن روغن گرفت که نام این روغن لیمونین است و در طب استفاده می گردد ، از مزایای دیگر آبلیمو این می باشد که خاصیت ضد عفونی کنندگی و خنک کنندگی دارد و خون را تمیز می کند و باعث درمان اختلالات اعصاب و مغز می گردد ، در زمان جنگ جهانی دوم به سربازان آبلیمو داده می شد زیرا آبلیمو باعث تقویت سیستم دفاعی بدن آن ها می شد و در برابر بیماری هایی همچون اسکوربوت ، گربپ ، طاعون ، تب زرد ، بری بری و… مقابله می نمود .
انواع بیماری هایی که با آبلیمو قابل درمان است :
سرخک ، عصبانیت ، یرقان ، آبله ، رفع جوش های زیر پوستی و روی پوست ، آب مروارید ، برونشیت ، سنگ کیسه صفرا ، خستگی ، امراض کبدی ، قطع خون ریزی بینی ، درد گوش ، سرطان خون ، تبخال ، سرما خوردگی ، درد و ورم کلیه ، روماتیسم ، درمان دمل ها ، یرقان ، درد کمر ، گلو درد ، تعریق بدن ، سیاتیک ، تیفوئید ، مخملک ، آرامش اعصاب ، روم کلیه ، سینه پهلو و … .
برای راه اندازی خط تولید آبلیمو نیاز به چندین دستگاه و ماشین می باشد که در ادامه شرکت شیمی آسیا گستر شما را با تعداد از این دستگاه ها آشنا می سازد :
خط زن : این دستگاه بر روی پوست لیمو خط هایی به وجود می آورد که همین کار باعث خارج نمودن ماده های تلخ مزه از لیمو می گردد .
فیلتر : این دستگاه هسته ها ، پالپ های درشت ، غشا را از هم جدا می سازد .
نگهداری یا پاستور : آبلیمو را در مخزن اولیه حدوداً ۱۵ ثانیه در دمای ۸۰ درجه نگه می دارد که میزان گنجایش آن ۵ تن است .
دریتور : در آبلیمو گاز ها و اکسیژن وجود دارد که همین باعث قهوه ای شدن آبلیمو می شود که این دستگاه این گاز ، اکسیژن و کف موجود بر روی آبلیمو را بین می برد .