فرمولاسیون سرکه | خط تولید سرکه | آموزش ساخت سرکه | نحوه تولید سرکه | فرمول سرکه | راه اندازه خط تولید سرکه |ساخت سرکه | طریقه ساخت سرکه

فرمول سرکه :

 

سرکه از سالیان دور در باستان کشف گردید که بسیار حائز اهمیت بوده و  همچمان هم می باشد که جزء چاشنی های پرطرفدار در غذا است و برخی از این سرکه ها در صنعت دارویی کاربرد دارد ، یکی از شناخته شده ترین سرکه ها ، سرکه سفید است که این سرکه اگر صنعتی باشد در طبخ غذا کاربردی ندارد و برای درست کردن انواع ترشی ، تمیز نمودن انواع سطوح همچون ، پنجره ، درب ، کابینت و … استفاده می شود .

فرمول و ساختار سرکه سفید به این گونه است که از اتانول گیاهی و اسید استیک به دست می آید و با کمک آب رقیق می گردد . سرکه سفید همان تقطیر سرکه مالت می باشد و سرکه مالت هم از روش مالت کردن جو به دست می آید ، شاید برای شما سوال باشد که مالت کردن به چه مفهمومی است ؟ مالت کردن یعنی دانه های جویی که جوانه زده است را به روش فرآیندی از قبل برنامه ریزی شده خشک می نمایند که در آن نشاسته ای که در جو وجود دارد تبدیل به قند می شود که در این مرحله آب جو شکل می گیرد و اگر آن را مدتی در مکانی قرار دهید به سرکه سفید تبدیل می گردد .

جالب است بدانید سرکه از نظر واژه از دو کلمه فرانسوی تشکیل شده vin به معنی شراب و aigre یعنی ترش ، و سرکه در خود به طور تقریبی ۴ درصد اسید استیک دارد .

زمانی که محلول دارای قند های تخمیری باشد و در معرض ساز و کار میکروب هایی که در خود آن وجود دارد باشد مدلی از تخمیر الکلی به واسطه مخمر ها شکل می گیرد که بعد  این مرحله از راه اکسیداسیون باکتریایی ، اتانول به اسید استیک تبدیل می گردد و اگر در حین این اعمال ، به میزان مناسب اسید استیک تولید نماید سرکه به وجود می آید .

سرکه سفید مزایای بسیار زیادی دارد و به محیط زیست کاملاً سازگار است و هیچگونه آسیبی به انسان ها وارد نمی کند ، همان طور که در بالا گفته شد سرکه سفید در پخت پز کارایی زیادی ندارد و در تهیه سس های کچاپ ، ترشی ، همچنین در تمیز نمودن و ضد عفونی کننده سطوح کاربرد بسیاری دارد .

 افراد که در زمینه طب سنتی تخصص دارند سرکه سفید تهیه می نماید و از آن استفاده می کنند که این  راه حلی مناسب برای درمان برخی از بیماری ها و زخم ها می باشد . از کاربرد های مهم سرکه سفید در مصارف دارویی می توان به موارد زیر اشاره نمود :

– درمان زخم : در روزگاران قدیم از سرکه سفید برای ضد عفونی کردن محل و اطراف زخم ، همچنین برای بهبود یافتن زخم های جزئی وکوچک کاربرد داشته و دارد .

– بهبود و کاهش خارش ناشی از گزیدگی حشرات : برای بیشتر افراد این مشکل پیش آمده است که این خارش گاهی اوقات بیشتر از آستانه تحمل فرد است و استفاده از سرکه خوشبختانه خارش های به وجود آمده از نیش حشرات را بهبود می بخشد .

– درمان شپش و شوره سر : استفاده از سرکه برای درمان شپش و شوره سر از گذشته رایج بوده و یک راه حل کاملاً خانگی است و از شپش گرفتن مو هم پیشگیری می نماید ، برای این کار باید سرکه را با آب مخلوط نمود ۵۰ درصد از لیوان را سرکه و ۵۰ درصد دیگر را با آب پر کنید و موی سر را با این مخلوط بشویید و بگذارید ۱۰ دقیقه بر روی مو باشد و بعد از آن سر را آبکشی کنید .

– درمان قارچ و پیشگیری از عفونت : سرکه در طب سنتی برای پیشگیری از عفونت کاربرد دارد و علاوه بر این موضوع بسیاری از قارچ های پوستی و یا قارچ ناخن را درمان می کند . برای قارچ در بین انگشتان پا مقداری از سرکه را بر داخل تشتی از آب گرم بریزید و پا ها را به مدت ۱۵ دقیقه در داخل آن قرار دهید .

– درمان بوی نا مطلوب دهان و سفید نمودن دندان : بهتر است بدانید سرکه علاوه بر خاصیت ضدعفونی کنندگی و جلا دهنده هم می باشد پس از این رو می توانید دندان های خود را با سرکه جلا دهید و سفید کنید برای این کار باید مقداری سرکه بر روی مسواک خود بریزید و سپس دندان هایتان را مسواک کنید که با این کار باکتری های مضر دهان و بوی نا مطلوب دهان را هم از بین می برد . به این نکته توجه داشته باشید اگر بیش از حد از سرکه استفاده کنید در دراز مدت باعث می شود به مینای دندان صدمه وارد کند .

– درمان ناراحتی های موجود در گلو : مقداری سرکه را با آب ولرم اختلاط نمایید و قرقره کنید یا بخور دهید این کار گرفتگی گلو را تسکین می بخشد .

سایر مصارف خانگی سرکه سفید :

۱ – ضدعفونی کننده وسایل آشپزخانه ( دستگاه قهوه ساز، ماشین ظرفشویی ، ماشین لباس شویی ، مخلوط کن ، تستر و…)

۲ – تمیز کننده البسه

۳ – پاک کننده سطوح

۴ – شستن و تمیز کردن سبزیجات و میوه جات

سرکه انواع های مخلتلفی دارد که در ذیل به برخی از آن ها اشاره می گردد :

 – سرکه مالت :

این نوع  سرکه از جو به دست می آید که رنگ این نوع  سرکه ، قهوه ای روشن می باشد .

سرکه نارگیل :

این سرکه هنگامی که آب نارگیل را تخمیر کنند به دست می آید که بیشتر در جنوب شرق آسیا ، فیلیپین تولید می گردد و رنگ آن سفید ابی است و مزه ی تندی دارد .

سرکه میوه جات :

 از میوه هایی همانند تمشک ، سیب ، گوجه فرنگی ، به و … می توان سرکه تهیه کرد ، که هیچگونه افزودنی در آن وجود ندارد .

سرکه خرما :

سرکه خرما در خارمیانه و به شکل سنتی تولید و مصرف می گردد .

سرکه نیشکر :

این سرکه از گیاه نیشکر تولید می شود که در کشورهایی مانند آمریکا ، فرانسه ، فیلیپین رایج است و به رنگ زرد پر رنگ و مزه ترش خوبی دارد و تقریباً همانند سرکه برنج است .

سرکه بالزامیک :

سرکه بالزامیک از آب غلیظ انگور سبز به وجود می آید که رنگ آن قهوه ای تیره و مزه ی زیادی دارد ، معروف ترین تولید کننده این نوع سرکه ایتالیا است . سرکه بالزامیک طی چند سال در بشکه هایی  از جنس چوب توت ، گیلاس ، آکاسیا ، بلوط و … به دست می آید .

سرکه برنج :

این سرکه به رنگ های مختلفی همچون قرمز ، سفید ، سیاه و زرد کم رنگ به چشم می خورند  برخی از سرکه های برنج شیرین مزه هستند و یا با استفاده از ادویه جات آن را مزه دار می کنند .

 

جهت مشاهده فرمول و اطلاع بیشتر درباره آبلیمو در اینجا کلیک کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.