فرمول چسب آهار|فرمولاسیون چسب آهار|آهارزنی|چسب آهار فرش

آهار فرش:

آهار فرش ماشینی به دو صورت طبیعی و مصنوعی انجام می شود.در روش طبیعی، از مواد طبیعی استفاده می شود که این مواد مانند مشتقات سلولزی و مشتقات نشاسته می باشد.آهار زنی به روش مصنوعی با مواد مصنوعی مانند کوپلیمر استاپرین و پلی اکریلات و… انجام می شود.

آهارزنی فرش باعث کاهش فرسایش فرش می شود و همچنین باعث می شود که پراکندگی پرز فرش از بین برود و با آهار زدن آن را اصلاح می کنند.

کاربرد چسب آهار در صنعت:

چسب آهار در صنعت نساجی و همچنین در صنعت چوب و تولید مقوا و کاغذ و فرش کاربرد دارد.به طور مثال در تولید فرش های ماشینی برای تکمیل فرآیند تولید مرحله ای به نام آهار زنی دارند.

در صنایعی که حرارت مستقیم مشکلی ایجاد نمیکند آهار زنی با حرارت مستقیم انجام می شود. اما در صنایعی که حرارت مستقیم باعث آتش سوزی می شود مانند صنعت فرش ،آهارزنی با حرارت غیر مستقیم انجام می شود که در این روش با استفاده از بخار آب حرارت ایجاد می کنند.

 

انواع ماشین های آهار زنی فرش:

برای انجام آهار زنی فرش ماشینی از دو مدل ماشین استفاده میکنیم.این ماشین ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم به نشاسته حرارت میدهند.

ماشین هایی که صورت مستقیم حرارت میدهند از مشعل برخوردارند، اما ماشین هایی که به صورت غیر مستقیم حرارت می دهند مشعل ندارند و از طریق بخار حرارت ایجاد میکنند.

مقدار حرارت ماشین ها بستگی به مواد به کار رفته در چسب دارد.اگر مواد جاذب رطوبت در چسب زیاد استفاده شده باشد بدیهی است که دمای بیشتری برای خشک شدن لازم است.

فرمول چسب آهار فرش:

 

رزین:

رزین محصولی است که از ترکیبات طبیعی و مصنوعی تشکیل می شود. این ترکیبات بر اساس حرارت به دو دسته تقسیم می شوند:

حالت ترموست در برابر حرارت و سرما به سختی تغییر شکل می دهد، و این دسته رزین ها استحکام بالاتری دارند ، علت این استحکام و سختی ساختار سه بعدی شبکه های پیوندهای عرضی آن می باشد به طور مثال پلی آمیدها ،رزین های پلی استر،پلی یورتان از این دسته به حساب می آیند.

دسته ی ترموپلاستیک در برابر حرارت از حالت جامد به حالت مایع تبدیل می شوند. و در اثر سرد کردن هم حالت فیزیکی خود را تغییر می دهد.به طور مثال  رزین های پایه پلی پروپیلن، پلی بنزیمیدازول،ان استایرن و… از این دسته به حساب می آیند.

 

فرآیند آهارزنی فرش:

پس از اینکه فرش تولید شد ،وارد مرحله آهارزنی می شود ، این مرحله بدین صورت انجام می شود که غلتک آهارزنی در یک تشتک در حال چرخیدن است، و فرش روی غلتک حرکت می کند و چسب می خورد و بعد وارد مرحله خشک کن کی رود، و در قسمت خشک کن که دمای حدودا ۸۰ تا ۱۱۰ درجه خشک می شود. در مرحله بعد سیلندری با بخار گرم فرش را اتو می کند که این کار باعث می شود الیاف فرش نرم شود. در این مرحله تولید فرش تمام می شود و برای پرداخت دوم فرستاده می شود.

مزیت های آهارزنی :

  • افزایش وزن نخ
  • افزایش مقاومت نخ
  • کاهش عیوب موجود در نخ
  • کاهش پرزهای نخ
  • افزایش خواص زیر دست نخ

 

جهت مشاهده و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با فرمولاسیون انواع چسب کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.