فرمولاسیون دهان شویه | نحوه ساخت دهان شویه | راه اندازی خط تولید دهان شویه

فرمول دهان شویه :

دهان شویه یک محلول آبی غیر استریل می باشد که هدف آن کاهش دادن باکتری ها درداخل دهان است ، دهان شویه انواع مختلفی دارد مانند : سفید کننده ، درمانی ، ضدعفونی کننده و … ، انتخاب اشتباه دهان شویه موجب می شود که نتجه عکس نشان دهد.

دهان شویه ها دارای خاصیت درمانی ، پیش گیری کننده ، ضد درد دارند.دهان شویه برای از بین بردن بوی بد دهان ، التهاب مخاط دهان و انواع زخم های دهان و… در اخر جلوگیری کننده از پوسیدگی دندان ها استفاده می شوند و استفاده از این گونه دهان شویه ها باید زیر نظر دکتر تجویز گردد، که طرز استفاده از هر دهان شویه با یکدیگر متفاوت می باشد.

به طور کلی دهان شویه ها به ۲ دسته :

الف) دهان شویه درمانی

ب) دهان شویه غیر درمانی

تقسیم می شوند.

الف) دهان شویه درمانی :

دهان شویه های درمانی خود نیز به ۲ نوع تقسیم می شوند که کاربرد و هدف های مختلفی دارند:

نوع اول : دهان شویه هایی می باشند که ضد باکتری هستند وبرای درمان بیماری لثه و جراحی دهان تجویز می شوند .

نوع دوم : این قبیل از دهان شویه ها برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها کاربرد دارند که ماده اصلی تشکیل دهنده این نوع از دهان شویه دارای فلوراید هستند که هدف آن متوقف کردن پوسیدگی دندان و همچنین از پوسیده شدن ما بقی دندان ها جلوگیری می کند.

دهان شویه فلورایدی برای افرادی تجویز می شود که: از دخانیات و مواد مخدر استفاده می کنند، کسانی که از داروهای کاهنده فشار خون استفاده می کنند ، افرادی که اشعه درمانی (رادیوتراپی) سر وگردن که مبتلا به خشکی دهان می شوند ، افرادی که به دلیل مشکلات ذهنی و جسمی قادر به مسواک زدن نمی باشند و کودکان و جوانانی که دندان های دائمی آن ها به تازگی در حال رشد می باشد با استفاده از این نوع دهان شویه سود بسیاری می برند.

توصیه می شود کسانی که پوسیدگی دندان هایشان به اهستگی پیش می رود در هفته یک بار دهان خود را با دهان شویه فلوراید بشویند و اگر روند پوسیدگی دندان ها به سرعت پیش رود شب در میان از دهان شویه استفاده نمایند.

ب) دهان شویه غیر درمانی :

دهان شویه غیر درمانی به راحتی در همه جا قابل دسترس می باشند که این نوع دهان شویه ها به دو دسته الکلی وغیر الکلی می باشند.

دهان شویه حاوی الکل :

این نوع دهان شویه تاثیر زیادی بر روی دندان ها دارند و آسان تر جذب لثه ، مخاط دهان و… می شوند که دارای ضررهایی هم نیز می باشند از جمله باعث خشک شدن دهان می شوند و این امر سبب بوی بد دهان خواهد شد ، دهان شویه های عاری از الکل ممکن است تاثیر کمتری از دهان شویه ها الکلی داشته باشد اما این نوع دهان شویه بدون ضرر و ایمن می باشند ، ترکیبات دهان شویه شامل گیاه مسواک و گیاهانی مانند بومادران و نعنا است .

طریقه استفاده از دهان شویه ها :

۱ – به طور صحیح مسواک زده .(مسواک زدن غذاها و پلاک های میکروبی را از سطح دندان برداشته واماده برای استفاده از دهان شویه می کند)

۲ – به مقدار لازم دهان شویه را که دکتر تجویز کرده است یا بر روی دستور بطری نوشته شده در داخل پیمانه بریزید (از در دهان شویه به عنوان پیمانه مورد استفاده قرار میگیرد )

۳ – دهان شویه را به داخل دهان ریخته و با فشار در دهان بچرخانید تا با تمام سطوح دندان تماس پیدا کند.

۴ – ۳۰ثانیه تا۱ دقیقه زمان برای نگه داشتن دهان شویه در دهان کافی می باشد بعد از گذشت این مدت دهان شویه را خارج کنید.

۵ – تا بعد از ۳۰ دقیقه دهان تان را نشوید (غذا و مایعات ننوشید تا دهان شویه تماس مطلوبی با دهان و لثه شما برقرار نماید)

توجه:

استفاده از دهان شویه برای کودکان زیر۶سال ممنوع می باشد.زیرا امکان دارد کودکان دهان شویه را قورت بدهند که این امر بسیار خطر افرین می باشد.

 

 

جهت مشاهده و اطلاعات بیشتر درباره فرمولاسیون خمیر دندان در اینجا کلیک کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.