فرمولاسیون گریس کلسیم|فرمول گریس پایه کلسیم|روش ساخت گریس کلسیم

گریس کلسیم:

عملکرد درست ماشین ها ارتباط مستقیمی به گریس ها دارد.زیرا اغلب عملیات دستگاه های صنعتی توسط بلبرینگ ها می باشد،که روانکاری این قطعات نیازمند استفاده از گریس می باشد.

اولین تولید گریس در جهان از ترکیب کردن آهک با روغن های گیاهی به دست می آمد . و معمولا در اکثر قطعاتی که نیاز به روغن کاری داشتند به کار می رفت.

 در چند دهه اخیر با پیشرفت چشمگیری که در زمینه طراحی ماشین ها حاصل شد،عواملی مانند سرعت، دما، بار و … در تجهیزات مختلف متفاوت هستند، به همین خاطر استفاده از یک نوع گریس برای تمامی کاربردها مناسب نمی باشد.و باعث شد که انواع مختلفی گریس برای کاربرد های متفاوت تولید شوند.در اینجا به معرفی گریس کلسیم و ویژگی های آن میپردازیم:

گریس کلسیم:

گریس های  بر پایه کلسیم جزو اولین گریس های عرضه شده در صنعت می باشند. لازم به ذکر است که امروزه گریس های اولیه بر پایه کلسیم که به روش سرد تولید می شدند، هم اکنون تولید نمی شوند.. و امروزه به جای گریس های اولیه از گریس های پیچیده تر کلسیم کمپلکس استفاده می شود.این گریس ها به دلیل مقرون به صرفه و ضد آب بودن جزو گریس های پر مصرف در صنعت می باشند.

گریس کلسیم یک روان کننده نیمه جامد می باشد که از  ترکیب صابون کلسیم و روغن معدنی ساخته می شود. گریس پایه کلسیم معمولا در جایی استفاده می شود که نیاز به نقطه ذوب بالا و مقاومت زیاد در برابر آب دارند.همچنین برای انواع ماشین آلات و مصارف صنعتی ، خودروسازی مناسب می باشد. گریس کلسیم به دلیل مقاوم بودن در برابر اکسیداسیون گزینه مناسبی برای استفاده در مصارفی است که روان کننده در تماس با عناصر قرار می گیرد.از دیگر ویژگی های گریس کلسیم ،مقاومت بالا در برابر طیف وسیعی از دما و مقاوم در برابر آب و خورندگی. این نوع گریس غیر سمی و غیر قابل اشتعال می باشد.

خواص شیمیایی گریس:

گریس ها از مخلوط غلیظ‌کننده با روانساز(روغن پایه) ساخته می‌شود.غلیظ کننده‌ها هیدروکربن هایی می باشند که حدود ۵۰ تا ۶۰ و بعضی مواقع حتی بیشتر اتم کربن دارند. در حالی که هیدروکربن های سازنده روغن‌ها معمولاً کمتر از ۳۰ اتم کربن دارند.

مراحل تولید گریس :

 صابون: صابون ها از پخت چربی ها (اسید های چرب) و مواد قلیایی به دست می آیند. برای تولید گریس باید از قبل صابون تولید شود. برای تهیه صابون مواد اولیه را به داخل دستگاه اتوکلاو تزریق و تحت فشار قرار می دهیم. دستگاه  اتوکلاو دارای جداره ای گرمکن از نوع روغن داغ بوده و دمای پخت آن حدودا ۳۰۰ درجه سانتی گراد می باشد. این دستگاه برای اختلاط کردن، دارای همزنی است که در هنگام پخت برای یکنواخت شدن مواد از آن استفاده می شود. و ساخت صابون با انجام آزمایش های لازم و نمونه برداری برای دست آوردن نتیجه دلخواه ادامه می یابد.

 گریس : پس از به اتمام رسیدن مراحل ساخت صابون، مواد به داخل دستگاه کتل که برای پخت گریس استفاده می شود انتقال می یابد،و بعد از آن روغن به آن اضافه می شود.این دستگاه تقریبا مشابه اتوکلاو عمل می کند با این تفاوت که تحت فشار قرار نمی گیرد.در هنگام پخت صابون درون روغن به شکل کریستال های ریز در می آید،و مخلوطی به شکل ژلاتینی تولید می شود. توجه کنید که رشد کریستال ها در روغن جزو حساس ترین مراحل پخت گریس می باشد.اگر از مواد اولیه مخصوصا روغن پایه نامرغوب استفاده کنید، ساختار کریستال های به دست آمده ضعیف می باشد و در هنگام کارکرد در شرایط عادی و همچنین سخت، صابون از روغن جدا  می شود و گریس خاصیت روانکاری را از دست می دهد.

کریستال ها: دقت کنید که نوع و اندازه کریستال ها مهم ترین  عامل ساختار گریس می باشد. به طور کلی میتوان گفت آنها به سه گروه  بلند، متوسط و کوتاه طبقه بندی می شوند. ضخامت این رشته ها از ۱۰۰ تا ۰۱۲/۰ میکرون متفاوت هستند.و هر چه نسبت  مقدارطول رشته ها به مقدار قطر آنها بیشتر باشد ،گریس از قوام مناسب تری برخوردار می باشد.

جهت مشاهده و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با فرمولاسیون گریس سدیم کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.