فرمولاسیون روغن ترمز|فرمول روغن ترمز|روغن ترمز|روش ساخت روغن ترمز

روغن ترمز چیست:

روغن ترمز ماده ای غیر قابل تراکم می باشد. این ماده در لوله های سیستم ترمز در جریان است،روغن ترمز نیرویی که به پدال ترمز وارد می شود را به روتورهای ترمزها در چهار چرخ خودرو منتقل می کند.و سپس این فشار به چرخ ها منتقل می شود و باعث کاهش سرعت و توقف کامل خودرو می گردد.

 

وظیفه روغن ترمز:

این ماده یک سیال هیدرولیک به حساب می آید، و وظیفه روغن ترمز این است که تمام اجزای سیستم ترمز خودرو را حرکت دهد. و تحت دما و فشار بالا کار می کند، خودرو شما بدون این روغن توقف نخواهد کرد.این مایع به دلیل خاصیت تراکم ناپذیری باعث می شود که فشار وارد شده بر پدال ترمز به لنت ها و پیستون برسد و خودرو متوقف شود.

 

ویزگی های روغن ترمز:

این ماده سیالی می باشد که در دما و فشار بالا عمل می کند . روغن ترمز باید نقطه جوش بالایی داشته باشد به دلیل جلوگیری از تبخیر.از دیگر ویزگی های مهم روغن ترمز با کیفیت تشکیل نشدن حباب در آن است چون این امر باعث ایجاد خطرات زیادی می شود.این ماده از نظر نقطه جوش بر اساس استانداری با نام DOTتقسیم می شود. 

روغن ترمز سیالی است که در دما و فشار بالایی کار می کند، از این رو نباید تراکم پذیر باشد. همچنین نقطه جوش این مایع به دلیل جلوگیری از تبخیر باید بالا باشد. از دیگر ویژگی های یک روغن ترمز مرغوب مقاومت در برابر تشکیل حباب است چراکه وجود حباب در روغن ترمز خطرات زیادی در هنگام ترمزگیری ایجاد می کند.نقطه جوش دسته DOT2 حدود ۱۹۰ درجه سانتیگراد می باشد. دسته DOT3  نقطه جوش ۲۰۵ درجه سانتیگراد می باشد. دسته های DOT4 و DOT5 نیز دارای نقطه جوش های خشک ۲۳۰ و ۲۶۰ درجه هستند.

توجه کنید که که بالا بودن DOT به هیچ عنوان به معنای مرغوبیت و عملکرد بهتر روغن نمی باشد. بلکه هر یک از این دسته ها با توجه به موتور، سیستم انتقال قدرت، وزن و کلاس بدنه خودرو باید مورد استفاده قرار بگیرند.

انواع روغن ترمز:

به طور کلی دو نوع روغن ترمز وجود دارد :

نوع ۱: این مدل روغن ترمز بر پایه ی سیلیکون ساخته می شود. و به طور اختصاصی در خودروهایی به کار گرفته می شود که سیستم ترمز ضد قفل و یا ABS نداشته باشند.

نوع ۲: این نوع بر پایه گلیکول ساخته می شود و فقط در خودروهایی به کار می رود که سیستم ضد قفل یا ABS داشته باشند.

 

روغن ترمز سوپر:

همان طور که می دانید برای بالا بردن عدد اکتان بنزین معمولی به آن افزودنی هایی می افزایند و با نام بنزین سوپر عرضه می کنند.در روغن ترمز هم این اصطلاح وجود دارد ، و به روغن ترمزهای DOT 5.1 و DOT 4 روغن ترمز سوپر می‌گویند.

 

تفاوت روغن ترمز زرد و آبی:

این دو نوع روغن ترمز تفاوتشان در نقطه جوش و میزان تحمل رطوبت است،و بدین صورت است که روغن ترمز آبی DOT4نقطه جوش بالاتر و تحمل رطوبت بیشتری به نسبت نوع زرد DOT3دارد.

زمان تعویض روغن ترمز :

شما باید از میزان روغن ترمز خودروی خود مطلع باشید پس بدین منظور باید مقدار آن به طور منظم بررسی شود.شما با باز کردن کاپوت ماشین میتوانید مخزن روغن ترمز را مشاهده کنید و در این بخش علائمی وجود دارد که سطح روغن ترمز را نشان میدهد . اگر روغن ترمز از سطح استاندارد پایین تر بود باید به آن روغن اضافه شود.

دقت کنید که مدت زمان لازم برای تعویض روغن ترمز بستگی به نوع خودرو ،نوع رانندگی ،نوع روغن ترمز و… بستگی دارد ، پس برای اطلاع دقیق از زمان تعویض روغن موتور بهتر است که به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه نمایید.

 

فرمولاسیون روغن ترمز:

بخش زیادی از روغن ترمز شامل ترکیبات پلی گلیکول اتری می باشد. همچنین در فرمول رروغن ترمز از روان کننده و حلال های شیمیایی و افزودنی هایی جهت افزایش پایداری افزوده می شود.

 

 

جهت مشاهده و اطلاعات بیشتر در رابطه با فرمولاسیون آب باطری ( آب اسید) کلیک کنید.

جهت مشاهده و اطلاعات بیشتر در رابطه با فرمولاسیون ضد یخ رادیاتور کلیک کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.