فرمولاسیون چسب ۱۲۳ ( سیانو اکریلات | روش تولید چسب ۱۲۳ | طریقه ساخت چسب ۱۲۳

فرمول چسب ۱۲۳ ( سیانو اکریلات ) :

توضیحات کلی :

شاید به گوشتان این اسم آشنا باشد و یا از دوستانتان تعریف چسب ۱۲۳ را شنیده باشید ، این چسب چسبندگی بسیار زیادی دارد و به راحتی می توان دو جسم را به هم چسباند و به همین دلیل طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است .

چسب ۱۲۳ به غیر از این نام دیگری هم دارد به اسم سیانواکریلات که شاید برخی با این اسم چسب را بشناسند ، ماده و ترکیبات شیمیایی که در فرمولاسیون چسب ۱۲۳ به کار می رود بسیار قوی می باشند و به دلیل داشتن سیانواکریلات در فرمول این چسب ، باعث خشک شدن بسیار سریع آن می گردد و بایستی بدانید به همین خاطر است که در هنگام باز کردن درب چسب  ۱۲۳آن را حداکثر می توان تا ۲۴ ساعت استفاده نمود ولی اگر درب آن را به خوبی ببندید یا پلمپ آن را باز ننماید تا ۱ سال می شود از چسب ۱۲۳ استفاده کرد .

چسب ۱۲۳ اولین بار در سال ۱۹۵۸ در بازار ارائه گردید ، که در ابتدا فقط در کارخانه جات و صنایع استفاده می شد اما با گذشت زمان راه خود را در علوم پزشکی و خانه ها باز نمود . محبوبیت چسب ۱۲۳ به خاطر داشتن چسبندگی فوق العاده آن می باشد که سایر چسب های موجود در رقابت با این چسب از پا در می آیند و چسب ۱۲۳جزء  چسب های اسثتثنایی می باشد .

شکل ظاهری چسب ۱۲۳را ممکن است در مغازه ها دیده باشید که این چسب شامل یک اسپره پاشنده و یک چسپ تویوپی است . چسب ۱۲۳ با برندها و شکل ظاهری مختلفی در بازار موجود می باشند .

سطوحی را که می توان با چسب ۱۲۳ چسباند شامل : اشیاء چوبی ، نئوپان ، کائوچو ، پلاستیک ، سنگ ، چرم ، فلزی ، سرامیک ، روکش های ورقه ای ، اتصال مدار های الکترونیکی ، پر نمودن شیار ها ، چسباندن ظروف چینی ، مرمت مجسمه های گچی و سفال و … می باشند .

طریقه استفاده از چسب ۱۲۳ :

۱ ) در ابتدا بایستی محل مورد نظر خود را که قصد چسباندن دارید تمیز نمایید و آن محل را عاری از هر گونه کثیفی ، گرد و غبار ، چربی و… کنید تا نتیجه مفید تری  از چسب ۱۲۳ داشته باشد .

۲ ) بعد از انجام مرحله فوق در مورد غلظت چسب ۱۲۳ اطلاعات جمع آوری نمایید زیرا باید با توجه به محل مورد نطر که نیاز به چسباندن دارد ،  میزان چسبی که قرار است استفاده شود متناسب با آن سطح باشد .

۳ ) بر روی سطح مورد نظر با استفاده از اسپری چسب ۱۲۳ عمل پاشش را انجام دهید و بعد از چند ثانیه که تبخیر گشت ، سطح دیگری که قصد چسباندن دارید را بر روی آن بچسبانید و ۲۰ ثانیه سطوح مورد نظر را بر روی هم بفشارید تا عمل چسبندگی به خوبی انجام گردد .

نکات مهم در هنگام استفاده از چسب ۱۲۳ :

۱ ) صورت خود را در هنگام پاشش اسپری دور نگهدارید و مراقب باشید مواد داخل آن با چشم هایتان تماس پیدا نکند و اگر در صورتی که چسب ۱۲۳ با چشم هایتان تماس پیدا نمود به سرعت و با آب زیاد آن ها را بشویید .

۲ ) بخار های ناشی از اسپری کردن مضر است ، پس به همین منظور خود را در مجاورت  چسب ۱۲۳ قرار ندهید .

۳ ) چسب ۱۲۳ اشتعال پذیر است به همین دلیل آن را از مجاورت هرگونه آتش و یا جرقه دور نگهدارید .

۴ ) بهتر است در هنگام استفاده از این چسب از دستکش استفاده کنید تا چسب به دست تان نچسبد .

۵ ) چسب ۱۲۳ را در دمای زیر ۴۰ درجه نگهداری کنید .

اگر چسب۱۲۳ به دست و یا پوست تان و یا حتی بر روی اجسام چسبید نگران نباشید زیرا با استفاده از مطالب زیر به راحتی می توان آن را پاک نمود . اگر بر روی اجسام بچسبد با استفاده از روغن ، الکل ، آبلیمو ، چاقو ، استون و یا حتی خیساندن چسب به راحتی آن را می توان تمیز نمود ، و اگر چسب به پوست بچسبد با استفاده از استون ، ژل پترولیوم ، خمیر دندان ، آب گرم ، مایع لباسشویی ، کره ، نمک آن را تمیز کرد .

برخی از ماده های شیمیایی حلال های مختص به خود را دارند از این رو چسب ۱۲۳ بر پایه سیانو اکریلات می باشد و حلال های مخصوص خود را که متیل سولفو اکسید ، استون ، نیترومتان ، دی کلرومتان ، گاما بوتیرولاکتون۳ می باشند در فرمولاسیون خود جای داده اند .

 

 

 

 

 

جهت مشاهده و اطلاع بیشتر درباره فرمولاسیون چسب صنعتی در اینجا کلیک کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.