فرمولاسیون عطر | آموزش ساخت عطر | راه اندازی خط تولید عطر

فرمول عطر:

مواد تشکیل دهنده عطر به دو دسته تقسیم می شوند:

۱ . مواد طبیعی که از مواد گیاهی و جانوری می باشند.

مواد گیاهی شامل برگ ، گل ، میوه ، ساقه ، ریشه ، دانه و… هستند.

گیاهانی همانند یاسمن ، سدر ، زنبق زرد، هل ، ترنج (برگاموت) در صنعت عطر سازی کاربرد زیادی دارند.

طبیعی ترین ومرغوب ترین و قدیمی ترین عطر موجود در دنیا به اسم مشک ختن می باشد ، که از ناف اهوی چینی به نام (ختن)به دست می اید . مشک ماده ای خوش بو است که از ناف اهوی ختن نر گرفنه می شود . در زیر شکم اهوی ختن کیسه ای وجود دارد که در ان ماده لزج و شکلاتی رنگی موجود می باشد که در فصل بهار اهو ان را در اثر خارش به سنگ می کشد و سپس این ماده خشک می شود و با محیط تماس پیدا می کند که اینگونه ، بهترین عطر در دنیا به وجود می اید.

۲ . مواد مصنوعی (عطر های شیمیایی):

عطر های شیمیایی و مصنوعی عطر هایی می باشند که توسط علم شیمی و تغییر و تحول در یک یا چند ماده شیمیایی به دست می اید که این گونه از عطر ها دوام وماندگار یبیشتری نسبت به عطر های طبیعی دارند زیرا در بافت های ملکولی آن ها از انواع و اقسام مواد شیمیایی استفاده می شود.

عطر های شیمیایی متنوع و مختلفی در بازار موجود می باشد . یک نوع از این عطر ها با درجه خلوص بالا به صورت مایع در قوطی هایی از جنس الومینیوم و با برند های متفاوت تولید می شوند این نوع از عطر ها در صنایع ارایشی و بهداشتی ،کرم سازی ، صابون سازی به کار برده می شود.

دسته دیگر از عطر های مایع به نام (ادکلن) با تنوع بیشتر و چندین هزار برند در بازار موجود می باشند که در شیشه ها و قوطی های مختلف تولید می شوند و عموما دوام وماندگاری ادکلان از عطر کمتر می باشد.

عطر های متفاوتی در بازار موجود می باشد که هر کدام با دیگری متفاوت هستند که در حالت کلی از ۳ جزء (نوت Note) تشکیل میگردند . اولین جزء یا همان نوت اولیه یا اغازین (Top Note) می باشد که این نوت فرار ترین و مشخص ترین ماده بو را ، دارا می باشد . این نوت در صنعت عطر سازی نقش به سزایی دارد زیرا اولین حسی است که شخص در اولین برخورد با ان عطر صورت می گیرد و بعد از چند دقیقه پایان میابد و توانمندی این اثر باعث جذب مشتری می شود . رایحه نوت اولیه ،تازه و تند می باشد ، بسیار فرار بوده و به سرعت بالایی تبخیر می شود.

اثر بعدی یا همان اثر ثانویه است و همان حسی می باشد که شما بعد از بو کردن پوست اغشته به عطر بعد از یک ربع احساس می کنید و در واقع زمانی می باشد که رایحه اولیه از بین می رود. به این مرحله ، مرحله میانی (MiddleNote) نیز گفته می شود.

مرحله پایانی که مرحله کاملا احساسی می باشد ، این اثر بعد از جذب شدن عطر به پوست بدن احساس می شود که از ترکیبات تثبیت کننده استفاده می شود که به ان نوت پایه (Base Note) گفته می شود.

 ترکیبات عطر :

ترکیباتی که در عطر به کار برده می شود شامل الکل و استرهایی با وزن ملکولی زیادند.

برای نمونه : ژرانیول (با نقطه جوش ۲۳۰ درجه سانتی گراد) جزء اصلی از روغن ژرانیوم (شعمدانی معطر) ترکیه است . استر های این الکل برای ساختن ماده معطر سنتزی که بوی رز دارد به کار برده می شود.

عطرها از ۱۰درصد تا ۲۰ درصد اسانس عطر و ۷۵درصد تا ۸۰ درصد الکل و یک ثابت کننده برای نگه داشتن روغن های اسانسی تشکیل می شود.

نکته : افرادی که پوست شان چرب است ماندگاری عطر بر روی پوست آن ها بیشتر می باشد ، تا نسبت به افرادی که پوستشان خشک است زیرا پوست چرب به طور طبیعی مرطوب است و رطوبت باعث نگه داری و ماندگاری بهتر بوی عطر نیز می شود.

مزایای تهیه فرمولاسیون عطر از شرکت شیمی آسیا گستر :

– دارای فرمولاسیونی صد در صد تضمینی

– دارای قیمتی مقرون به صرفه

– قابل تولید در انواع رایحه های دلخواه

-هیچگونه حساسیتی را ایجاد نمی کند

– دارای ماندگاری بسیار بالا

– پخش بوی مطلوبی دارد

توصیه :

برای اینکه عطر هایتان دیر تر فاسد شود باید در محلی خشک و دور از خورشید نگه دارید زیرا نور خورشید باعث اختلالاتی در مواد تشکیل دهنده ی عطر ایجاد می کند و به طور کلی پیشنهاد می شود که عطر را همیشه در جعبه مخصوص خود نگهدارید تا ماندگاری بهتری داشته باشد.

بهتر می باشد که عطر را در محل هایی از بدن بزنید که دارای نبض می باشد زیرا نقاطی که دارای نبض هستند نقاطی می باشند که فاصله رگ ها از سطح پوست به کمترین حد میرسد و در همین نقاط رگ های خونی حرارت بیشتری از خودشان می دهنده که به صورت یک پمپ کوچک عطر عمل می کنند و بوی عطر بهتر متصاعد می شود .

نقاط دارای نبض مانند :مچ دست ، پوشت گوش ، پشت زانوی پا و پشت ارنج دست و قسمت پایین گلو می باشد .

برای اینکه بوی عطر بهتر دوام پیدا کند روی مچ های پاهایتان بزنید زیرا این کار باعث می شود که جریان متصاعد شدن عطر از پایین به بالا امکان پذیر شود.

 

 

 

 

جهت مشاهده و اطلاعات بیشتر درباره فرمولاسیون بادی اسپلش در اینجا کلیک کنید .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.