فرمولاسیون چسب نشاسته | راه اندازی خط تولید چسب نشاسته | آموزش ساخت چسب نشاسته

فرمول چسب نشاسته :

چسب نشاسته در بسیای از صنایع کاربرد دارد که یکی از آن ها صنایع کارتن سازی می باشد ، چسب نشاسته بر پایه آب است و این چسب را اگر در مکانی گرم قرار دهید چسبی به شکل سخت  و غلیظی خواهید داشت . در فرمولاسیون چسب نشاسته از آمونیاک ، نشاسته ی خام ، آب ، نشاسته پخته ، فورمالدهید ، براکس و … استفاده شده است .

در صنعت کارتن سازی چسب نشاسته از نشاسته ذرت تهیه می گردد که هم می توان از آن به شکل خالص و یا آن را با مواد های افزودنی اختلاط نمود ، به این نکته توجه کنید که بهتر است از چسب نشاسته تازه برای کارهایتان استفاده کنید ، همچنین کارکرد چسب نشاسته در هنگامی که سرد است ، به شکل مطلوبی عمل نمی کند و بهتر است از آن در دمای ۳۸ درجه سانتی گراد استفاده کنید زیرا چسب نشاسته که سرد می شود و همچنین از گرمای آن که کاسته شد به شکل معکوس ویسکوزیته آن افزایش پیدا می نماید که همین موضوع باعث عمل نکردن مطلب چسب نشاسته می شود و به هیچ وجه از آب برای پایین آوردن ویسکوزیته چسب نشاسته استفاده نکنید چون که کیفیت چسب را بسیار کاهش می دهد .

ترکیبات استفاده شده در چسب نشاسته :

در فرمولاسیون چسب نشاسته از کاستیک سودا یا همان آمونیاک ، آب ، نشاسته پخته ، براکس ، نشاسته خام و فورمالدهید به کار برده می شود . به این نکته هم توجه داشته باشید که فرمول چسب نشاسته به نوع نشاسته ، سیستم ساخت و …هم بستگی دارد .

۱- نشاسته :

در کارتن سازی ها از نشاسته ذرت استفاده می کنند که می توان آن را به شکل خالص و یا با افزودنی های مخصوصی مخلوط کرد ، نشاسته ذرت ویسکوزیته خوبی دارد و چسبی که با نشاسته ذرت درست می شود آب را در داخل خود حفظ می کند و به راحتی آن را از دست نخواهد داد ، که از آخر نشاسته خام در چسب نشاسته کنار حرارت سیلندر پرس به شکل مطلوبی در می آید و چسبندگی بالاتری هم خواهد داشت .

نشاسته ها به دو شکل پودری و گرانول هستند و نشاسته هایی که به شکل گرانول می باشند برای ساخت چسب نشاسته ای که فقط به وسیله میکسر ساخته می شوند مناسب تر هستند ، زیرا چسب به دست آمده از آن  لخته لخته نمی شود ، و هنگامی که نشاسته را در دمای عادی با آب مختلط کنید نشاسته در آب پخش می گردد و به شکل خمیر شیری رنگ می شود اما در آب حل نخواهد شد و همچنین آب را هم به خود جذب نمی نماید . زمانی که میکسر را خاموش کنید نشاسته ته نشین می شود و همانند یک لخته خواهد شد که مخلوط نمودن آن در آب بسیار دشوار است پس از این رو بهتر می باشد به این مخلوط گرما داده شود که نشاسته به خوبی در آب حل کند .

۲- براکس :

براکس که یک ماده دیگر در فرمولاسیون چسب نشاسته می باشد به شکل گرانول و یا پودری در بازار یافت خواهند شد و براکس به شکل گرانول با دانه های ریز بهتر از گرانول با دانه های درشت است . براکس ها از نظر استحکام  به ۲ گروه تقسیم می شوند .

براکس ها به نشاسته خام که در منبع پایین قرار دارند افزوده می شود و کار براکس در فرمولاسیون چسب نشاسته این است که باعث می گردد نشاسته آب بیشتری جذب کند و متورم می شوند که همین امر منجر به کش دار شدن و غلیظ شدن چسب نشاسته خواهد شد . استفاده از براکس در چسب نشاسته باید به میزان لازم باشد و اگر از مقدار بیشتری براکس در چسب نشاسته استفاده گردد نشاسته آب زیاد تری به خود جذب نمی کند و بلعکس نشاسته در مقابل حرارت به شکل ژله می شود و شکرک میزند که باعث می گردد میزان چسبندگی چسب نشاسته ‎کم تر شود از این رو به هیچ وجه از براکس نباید برای افزایش ویسکوزیته چسب نشاسته استفاده نمود .

 کاستیک سودا :

کاستیک سودا ماده ای سفید رنگ و جامد است و قلیاییت بسیار بالایی دارد ، کاربرد کاستیک سودا در چسب نشاسته این می باشد که ژله ای شدن نشاسته را با استفاده از کاستیک سودا می توان کنترل نمود و بایستی به میزان لازم از این ماده در چسب نشاسته استفاده کرد و اگر از کاستیک سودا بیشتر از نیاز استفاده شود ذرات ژله ای نشاسته شکسته می شود و به شکل کوچک تری در می آید و در نتیجه ویسکوزیته چسب نشاسته کاهش پیدا می کند .

آب تبلور :

به آبی تبلور گفته می شود که با مولکول های بلور های جامد یونی همراه می باشد .

فرمالدهید :

این ماده را به منظور جلوگیری نمودن از فاسد شدن چسب نشاسته به چسب اضافه می کنند .

مزایای تهیه فرمولاسیون چسب نشاسته از شرکت شیمی آسیا گستر :

 – مقرون به صرفه می باشد

– نگهداری آسان از چسب نشاسته

– ته نشین و دو فاز نمی شود

– دارای فرمولاسیونی صد در صد تضمینی

– ثابت بودن ویسکوزیته در زمان مدت مصرف

– امکان استفاده در سرعت بالا تولید ورق کارتن

انعطاف پذیری مطلوب بعد از خشک شدن ورق کارتن

– امکان تغییر دادن فرمول چسب نشاسته با توجه به ماشین آلات مشتریان

 

 

 

جهت مشاهده فرمولاسیون و اطلاع بیشتر درباره ی چسب سراجی در اینجا کلیک کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.