فرمولاسیون مایع لباسشویی | راه اندازی خط تولید مایع لباسشویی | نحوه ساخت مایع لباسشویی

فرمول مایع لباسشویی :

 
 برای تمیز نمودن و پاک کردن کثیفی ها از روی البسه میتوان از  مایع لباسشویی استفاده نمود که جز پاک کننده ها محسوب می گردد و طرفداران بسیار زیادی را نسبت به پودر ماشین لباسشویی به خود اختصاص داده است . مردم در زمان‌های گذشته برای شست و شوی آسان از مواد و افزودنی های شیمیایی استفاده می کردند به عنوان مثال مصریان سیلیکات و خاکستر را با هم مخلوط می نمودند که این کار باعث نرم شدن آب می‌شد و یا ایتالیایی‌ها از مخلوط نمودن آب گوگرد و زغال چوب برای از بین بردن کثیفی ها بر روی لباس استفاده می کردند . جالب است بدانید که صابون جز اولین ها در مواد شوینده پا به عرصه مواد شوینده گذاشت .
فرمولاسیون مایع لباسشویی برای از بین بردن خاک ترکیبی از سطح فیبر تولید می شود و از نظر علم شیمی خاک به همه این موارد اطلاق داده می شود همانند :
۱- خاک هایی که به شکل ذراتی جامد هستند به عنوان مثال زنگ‌زدگی ، هوموس ، سیلیکات ، کربنات .
۲- خاک هایی که به شکل محلول در آب هستند همانند : اوره ، قندها ، پوسیدگی ، نمک های معدنی .
۳- خاک های هیدروفوب همانند :  چربی پوست روغن چربی‌های حیوانی چربی گیاهی و روغن معدنی .
 این خاک ها در زمان شست وشوی و در هنگام هیدرولیز به وسیله گرما و آنزیم ها به ذرات بسیار کوچکی تبدیل می شود و بعد از آن به سورفکتانت ها جذب خواهند شد ، در فرمولاسیون مایع لباسشویی از سفید کننده ها ، مواد اولیه ، رنگ های نوری ، آنزیم ها مهار کننده انتقال رنگ ، مهارکننده خورندگی ، و … استفاده می شوند که شرکت شیمی آسیا گستر شما را در ادامه با برخی از این مواد های به کار رفته در فرمولاسیون مایع لباسشویی آشنا می سازد .
 آنزیم ها ترکیبات بسیار مهم در مواد شوینده هستند آنزیم در سال ۱۹۱۳ قمری توسط فردی به نام اتودرم  معرفی گردید که در ابتدا همین آنزیم ها در برابر سفید کننده ها و محیط های قلیایی از پایداری مناسبی برخوردار نبودند که با به کارگیری علم امروزه در بخش دوم قرنی که در آن هستیم این مشکلات از پیش پا برداشته شد . آنزیم ها لکه های مقاوم که از جنس پروتئین ها هستند همانند زرده تخم مرغ ، کاکائو و شیر یا لکه هایی که چربی ها می باشند همانند : روغن ، شکلات و … و نشاسته ها و همچنین سلولز ها همانند سیب زمینی یا سبزیجات و میوه ها را نابود می کند . برای از بین بردن لکه ها در فرمولاسیون مایع لباسشویی آنزیم های متفاوتی قرار گرفته است به عنوان مثال  آنزیم پروتئاز لکه های پروتئینی ،  آنزیم لیپاز چربی ها ، آمیلاز برای کربوهیدرات ها و در آخر برای پاک شدن لکه های سلولزی از آنزیم سلولز استفاده می گردد .
 سورفکتانت ها معمولاً در اغلب مواد شوینده ها وجود دارند که کار آنها تمیز کردن باشد ، سورفکتانت ها تنش سختی آب را کم می کند و  شامل سه دسته هستند سورفکتانت های کاتیونی ، سورفاکتانت های آنیونی و سورفکتانت های غیر یونی . سورفکتانت های کاتیونی برای نرم نمودن پارچه و عوامل ضد انسدادی در مایع لباسشویی به کار برده می شود و با شوینده های آنیونی رابطه خوبی ندارد و خاصیت تمیز کنندگی آنها پایین می باشد .
 
 
 این ماده باعث می شود که سختی آب را از بین ببرد و با از بین بردن یون های سخت منجر می گردد که سورفکتانت ها به بهترین نحوه خود عمل کنند در فرمولاسیون مایع لباسشویی از سدیم سیترات به عنوان بیلدر استفاده می شود .
 این اصلاح کننده باعث تعادل در بین بازها و اسیدها در داخل آب می شود .
 کار این ماده این است در هنگامی که لباس هایی با رنگ های مختلف در ماشین لباسشویی قرار داده‌اید تا بر روی آن عملیات شست و شوی انجام شود نمی گذارد تا رنگ لباس ها با یکدیگر مخلوط شود و یا رنگ سایر لباس ها را به لباس های روشن تر انتقال یابد .
 سفید کننده ها لک های آلی را با فرایند اکسیداسیون از بین می برد که از مشتقات گیاهی مانند آنتوسیانین ، رنگدانه‌های کاروتینوئید ، تانین ها ، کلروفیل ، اسید های هومیک و … می باشند و بهتر است بدانید که سفید کننده های خانگی جزء دست های سفید کننده های مدرن و امروزی محسوب نمی گردند .
 با توجه به نوع مایع لباسشویی می توان از مواد افزودنی دیگری هم استفاده کرد که این مواد ها منجر به تغییر در خواص مایع لباسشویی می شوند مثلا مانند خاصیت کف کنندگی یا اینکه بعضی از مواد باعث می‌شود تا میزان ویسکوزیته محلول را کاهش یا افزایش دهند و یا اینکه بعضی از مایع های لباسشویی دارای موادی هستند که به هیچ وجه به ماشین لباسشویی آسیب نمی رساند .
– نرم کننده های پارچه
– روشن کننده نوری
استفاده می گردد و می توان با موادی همانند استر ها ، الکل های ترپن ، آلدیید ها معطر  ، مایع لباسشویى را با هر رایحه ای که دوست داشتید تولید کنید . تولید مواد شوینده یک سابقه طولانی دارد همانطور که ماشین های لباسشویی در حال پیشرفت می باشند ،تولید کننده های شوینده لباس نیز همگام با پیشرفت تکنولوژی در ماشین های لباسشویی جلو رفته و شوینده های جدید و مرغوبتری به بازار عرضه می کنند.اولین شوینده های لباس که تولید شدند به شکل پودری بودند و سالیان زیادی بر همین منوال بود،ولی در حال حاضر حضور شوینده های مایع را در بازار شاهد هستیم .قبول و استفاده از شوینده های مایع ،با توجه به اینکه سالیان زیادی بود که از شوینده های پودری استفاده می کردیم برای افراد قابل پذیرش نبود .اما ما اینجا به تفاوتهای بین شوینده ای پودری و مایع ماشین های لباسشویی می پردازیم:

۱-در صورتیکه لباسهای شما بسیار چرک و لکه دار شده است بهتر است ار پودر لباسشویی استفاده کنید چون با توجه به اینکه مایع لباسشویی یک شوینده ملایم است قدرت پاک کنندگی کمتری نسبت به پودر لباسشویی دارد .اما اگر لباسها زیاد چرک نیست  میتوانید از مایع لباسشویی استفاده کنید.

۲-در صورتیکه بافت لباس شما حساس و ظریف است توصیه میشود از مایع لباسشویی استفاده کنید چون یک شوینده ملایم است ،استفاده از  پودر های لباسشویی با توجه به  قدرت پاک کنندگی بالا به بافت لباس آسیب وارد میکند .

۳-در هنگام شستشو به این که بدن کودکان بسیار حساس است نیز دقت کنید و با توجه به قدرت بالای پودر های لباسشویی بهتر است از مایع لباسشویی استفاده کنید.

برند های شوینده های لباس سعی کردند با توجه به پیشرفت ماشین های لباسشویی خود را ارتقا دهند و شوینده های بهتری وارد بازار کنند.

شما در هنگام استفاده از مایع لباسشویی مشکل انحلال را ندارید اما بعضی از پودر های لباسشویی هنگام استفاده در ماشین لباسشویی به خوبی حل نشده و بعد از شستشو لکه های سفید رنگی بر روی لباس ها به جا می گذارند و این به دلیل کامل حل نشدن پودر های لباسشویی می باشد.

در حال حاضر انواع مختلفی از مایع لباسشویی برای انواع لباسها ساخته شده است و ما در بازار شکل های مختلفی از  مایع لباسشویی مانند رنگی شوی ،مشکی شوی وسفید شوی را می بینیم که بر اساس رنگ و جنس لباس  ، میزان لکه بری و قدرت شویندگی تولید شده اند در حالیکه برای پودر های لباسشویی این تنوع وجود ندارد..

 هر دو محصول مایع و پودر را بیشتر تولید کنندگان برای مشتریان خود تولید می کنند. مواد شوینده مایع لباسشویی و پودر لباسشویی مزایا و معایب خاص خود را دارند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:

مزایا پودر های لباسشویی نسبت به مایع لباسشویی :

پودرها لباسشویی به طور کلی قیمت مناسبتری نسبت به مایع های لباسشویی دارند .

• به دلیل بسته بندی مقوایی با محیط زیست سازگاری بیشتری دارند. 

پودرهای لباسشوی ماندگاری بیشتری نسبت به مایعات دارند و امکان نگهداری و خرید عمده را به مشتری می دهد که این باعث صرفه جویی در هزینه میشود.

• مواد تشکیل دهنده پودرهای لباسشویی مانند سورفکتانت و سفید کننده ها ثبات بیشتری دارند.

معایب پودر های لباسشویی نسبت به مایع لباسشویی:

• بعضی از  پودرهای لباسشویی چون به آسانی در آب حل نمی شوند،باعث ایجاد لکه های سفید روی لباس می شود، مگر در صورتی که از آب گرم استفاده شود که استفاده از آب گرم به هزینه و انرژی بیشتری نیاز دارد.

• سولفات سدیم موجود در پودرهای لباسشویی بعد از مدتی به سیستم های فاضلاب آسیب می رساند .

پودرها لباسشویی نسبت به مایعات لباسشویی دارای مواد شیمیایی  بیشتر و قوی تری می باشند.

مایعات لباسشویی نسبت به پودر های لباسشویی به راحتی در آب حل می شوند.

• برای از بین بردن لکه های مواد غذایی چرب ،شوینده مایع بسیار موثر است و چون بصورت مایع است، لکه های لباس را قویتر از بین ببرد.

• بطری های پلاستیکی دارای یک درب مخصوصی  می باشد که به عنوان یک پیمانه اندازه گیری طراحی شده و با آن میتوانیم از استفاده بیش از حد مایعات جلوگیری کنیم ،چون باعث ایجاد کپک و قارچ در ماشین لباسشویی می شود.

 

 

جهت مشاهده و اطلاعات بیشتر درباره پودر ماشینی و دستی در اینجا کلیک کنید . 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.