فرمولاسیون چسب کارتن |آموزش ساخت چسب کارتن | راه اندازی خط تولید چسب کارتن

چسب هایی که امروزه در صنعت کارتن سازی استفاده می‌شود بیشتر چسب های نشاسته و در کنار آن چسب سیلیکات می باشد اما استفاده از چسب نشاسته در این صنعت رواج بیشتری دارد . نشاسته ای که در این گونه از چسب ها استفاده می‌شود بیشتر نشاسته ذرت و یا گندم است ، در کارتن سازی مهم ترین و پایه ای ترین مرحله چسباندن لایه های کارتن به یکدیگر می باشد از این رو برای تولید و آماده سازی چسب کارتن چهار مرحله در پیش رو داریم که به ترتیب شامل :
– بخش نشاسته پخته شده
– بخش نشاسته خام
– سود
است و اما بهتر می باشد که بدانید دلیل استفاده از چسب های نشاسته در کارتن سازی به این دلیل رایج است که این چسب دارای قابلیت تجدید پذیر بیولوژیکی می باشد و همچنین از قیمت بسیار ارزانی برخوردار است و عواملی که باعث می گردد چسب به خوبی بر داخل کاغذ نفوذ کند رطوبت کاغذ ، تخلخل کاغذ و  ‏ph آن می باشد . در ادامه شرکت شیمی آسیا گستر قصد دارد تا شما را با نحوه تولید و همچنین با چسب های کارتن یک مرحله‌ای و دومرحله ای آشنا سازد .
در این مرحله از نشاسته مورد نیاز که همان نشاسته ذرت و گندم می باشد و به آن همان نشاسته خام هم می گویند ، را بایستی اصلاح کرد تا جذب آب در نشاسته بیشتر شود که این موضوع منجر می گردد تا ویسکوزیته محلول نشاسته افزایش یابد و یکی از مهم ترین مزایای این روش این می باشد که دیگر به دمای بالا نیازی نیست و فقط کافی است که یک مخزن با دمای ۴۰ درجه سانتی گراد وجود داشته باشد تا چسب کارتن به آسانی تولید گردد و چسب  Z4  دارای افزودنی های مطلوبى است که باعث بهتر شدن میزان چسبندگی و کنترل ویسکوزیته می شود .
در این چسب از نشاسته های خام همانند نشاسته ذرت و یا گندم استفاده می شود اما در مرحله اول محلولی از نشاسته که دارای غلظتی مناسب باشد را بایستی در مخزن بالا تولید کرد و بعد از به وجود آمدن سوسپانسیون مناسب ، دمای مخزن را تا دمای ۵۵ درجه سانتیگراد افزایش دهید و بعد از توقف دمای ورود باید یازده درصد از وزن نشاسته را سود سوزاور ساخته شده را به چسب اضافه نمود و تا زمان به وجود آمدن ژل پایدار که حدوداً ۲۰ دقیقه زمان خواهد برد این مواد بایستى به درستی با یکدیگر میکس شوند و پس از انجام این مراحل در ادامه باید در مخزن پایین ۴ برابر حجم مخزن بالا محلول یا ترکیبی از نشاسته ساخته شود که از غلظت مناسبی هم برخوردار باشد و بعد از به وجود آمدن سوسپانسیون مناسب در این مرحله ، حال بایستی بوراکس را که هم می توان به شکل محلول در آب و هم پودر باشد به مخزن فوق اضافه کرد و در آخر بعد از شکل گرفتن ژل پایدار ، که هم زمان همزن مخزن پایین هم روشن است تمامی مواد موجود مخزن ژله را به مخزن پایین انتقال داده و سپس به مدت ۱۰ دقیقه میکسر را روشن نموده و پس از پایان این مدت همزن خاموش گردد و در نهایت باید ویسکوزیته چسب را اندازه گیری نمود که این اندازه بایستی در حدود ۴۵ تا ۷۵ ثانیه نیز باشد .
– دیگر نیازى به موادی همچون براکس و سود در هنگام تولید چسب کارتن ندارید زیرا که خود فرمولاسیون دارای ترکیبات مناسبی می باشد .
– برای تولید چسب کارتن فقط نیاز به یک مخزن می باشد که خود همین امر باعث صرفه جویی در وقت و کاهش هزینه در نیروی انسانی و ماشین آلات می شود .
– تغییری در ویسکوزیته این چسب نمی توان ایجاد کرد زیرا که اصلاحی که بر روی نشاسته خام انجام می شود به دلیل ساختن چسب ، مصرف آب ۳ الی ۴ برابر وزن نشاسته است تا به ویسکوزیته مناسب برسد و اگر بخواهیم میزان این اب را افزایش یا کاهش دهیم ویسکوزیته چسب کارتن تغییر بسیار زیادی می کند که به هیچ عنوان مناسب نمی باشد .
– هزینه چسب کارتن یک مرحله ای در مقایسه با چسب دو مرحله بیشتر می باشد . 
– از این چسب کارتن نمی توان در چسباندن ورق های ۵ لا استفاده نمود 
– دارای قدرت بسیار بالا در چسبندگی ورق های ۵ لا دارد .
– در مقایسه با چسب کارتن یک مرحله ای از هزینه کمتری برخوردار است .
– قابل تغییر بودن میزان ویسکوزیته چسب کارتن در اندازه های مصرفی مواد .
– ممکن است نشاسته خام بی کیفیتی از فروشنده دریافت کنید .
– امکان دارد در بعضی از موارد در حین استفاده از این محصول چسب کارتن کف کند .
– برای تولید این چسب نیاز به دقت بیشتری می باشد .
۱- بسیار از افراد به اشتباه گمان می کنند که استفاده از بوراکس منجر می شود که چسب کارتن سفت شود اما این اشتباه است و استفاده از این ماده در چسب کارتن به عنوان stopper عمل می کند و این یکنواختی به دلیل برشی می باشد که در طی فرایند amylose به وجود می آید و باعث جلوگیری از سفت شدن چسب خواهد شد .
۲- سود سوزآور دارای خاصیت قلیایی بسیار زیادی است و از این رو منجر به تورم گرانول نشاسته می شود که باعث چسبندگی ، کشسانی و ویسکوزیته چسب می گردد .
– دارای فرمولاسیونی صد در صد تضمینی 
– ته نشین نمی شود 
-امکان به وجود اوردن تغییرات در فرمول چسب کارتن مطابق با ماشین آلات 
– دو فاز نمی شود 
– شرایط نگهداری از این چسب بسیار اسان است 
– دارای انعطاف پذیری مطلوب بعد از خشک شدن نهایی کارتن
– قدرت چسبندگی مطلوب 
– ثابت بودن ویسکوزیته در هنگام کار و یا نگهداری طولانی مدت از چسب کارتن
– دارای قیمت مقرون به صرفه 
 
 
 
 
 
جهت مشاهده و اطلاعات بیشتر درباره فرمولاسیون چسب نشاسته در اینجا کلیک کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.