فرمول پاک کننده | فرمول جرمگیر غلیظ | فرمول پاک کننده غلیظ | فرمول پاک کننده چند منظوره غلیظ | روش ساخت جرم گیر غلیظ | نحوه تولید پاک کننده غلیظ

 

جرم گیر و یا پاک کننده

استفاده از جرم گیر و شوینده بهداشتی برای نظافت در سرویسهای بهداشتی بخصوص رسوب زدایی برای کاشی ها و سرامیک ها  بسیار استفاده می شوند.

طریقه مصرف جرم گیر

۱- حمام یا سرویس بهداشتی را با آب خیس کنید.

۲- به اندازه آلودگی سطح مورد نظر مقداری مایع جرم گیر روی قسمت آلوده بریزید.

۳- پس از مدت ۱ ساعت بعد از استفاده از جرم گیر  با استفاده از  ۲۰ دقیقه فرچه و آب روان سطح مورد نظر را بشورید.

برای کاشی و سطحی که رنگ ثابت ندارند از مایع رقیق شده جرم گیر  استفاده کنید و زمانی حدود ۱۰ دقیقه در نظر گرفته شود.

 

 

توصیه ایمنی در مصرف جرم گیر

۱- هنگام استفاده درب و پنجره در محل موردنظر را باز نگه داشته شود.

۲-هنگام استفاده حتما از دستکش لاستیکی استفاده شود.

۳- هنگام پاشیده شدن مستقیم بر روی دست، صورت یا چشم  بلافاصله آن قسمت را با آب سرد تمیز کنید تا از ایجاد حساسیت جلوگیری کند.

۴- معمولا بهتر خواهد بود از ترکیب چند مایع جرم گیر باهم خودداری شود. معمولا امکان ایجاد گاز خطرناک و سمی وجود خواهد داشت.

۵- از جرم گیر اسیدی برای تمیز نمودن و نظافت قطعات و یراقهای سرویس بهداشتی به هیچ عنوان استفاده نکنید.به این دلیل باعث تغییر رنگ و کدر شدن رنگ شیرآلات خواهد شد.

فرمول مواد شوینده

پاک کننده‌ها موادی هستند که ذرات چربی و چرک را از پارچه و یا اجسام دیگر پاک می کنند و در انواع مختلفی تهیه خواهند شد. اولین موادی که به عنوان شوینده تولید شد، صابون بوده است. از زمان تولید صابون صدها سال می‌گذرد. آخرین دستگاه صابون ساز کشف شده ، مربوط به ۱۹۰۰سال پیش است، ۸۰۰سال است که صابون‌سازی بطور صنعتی و به مقادیر خیلی زیاد ساخته می‌شود و ۳۰۰سال است که ساخت آن ، انبوه گشته و به صورت کلاسیک و به روز در حال انجام است

از آن تاریخ تا الان ، تعداد شوینده‌ها به حدی رسیده است که قابل شمارش نیستند، بطوری که در حال حاضر در حجم زیادی از شوینده‌ها ، به همراه تبلیغات آنها مواجه شدیم. در حال حاضر در بسیاری از کشورها ، تقریبا بیش از ۷۵درصد از پاک کننده مصرفی از شوینده‌های هستن که سنتزی تهیه می‌شوند. به همین خاطر در مصرف عمومی کلمه صابون ، مشخص کننده یک نمک قلیایی راست زنجیر با تعداد ۹-۱۷اتم کربن است از این مواد ، در مصرف های از جمله برای پاک کردن سطوح ، شستشوها و در فرایند نساجی و غیره استفاده خواهد شد.

صابون‌ها در آب نامحلول هستن و در سیستم غیر آلی ، به عنوان مواد افزودنی  خواهند بود به روغن روان کننده، جلوگیری کننده از زنگ زدگی ها، ضد آب نمودن مواد و سوخت ژلاتین دار و قارچ ‌کشها دارای کاربرد هستند.

خصوصیت قابل توجه ای که می توان به آن اشاره کرد که عدم توازن پلاریته (قطبیت) در داخل این مولکول صابون‌ها و مواد شوینده ها  و پاک کننده ها، موجب نشان دادن قابلیت انحلالی آن ها و ماهیت غیر معمول آنها در حلالهای قطبی و غیر قطبی خواهند بود. این رفتارها،دقیقا باعث چنین ترکیباتی در زمینه‌ خیس شدگی، قابلیت برای انحلال ، شویندگی ها و رنگرزی ها و بسیاری از فراورده‌های صنعتی و خانگی خواهد بود.ترکیب های اساسی ساختمانی مولکولی پاک کننده‌ها موجب بوجود آوردن چنین صفاتی خواهد شد.

 

سفید کننده ها و رنگ برها

بسیاری از لکه برها موادی هستند که از آنها به عنوان سفید کننده ، ضدعفونی کننده و پاک کننده استفاده می‌شود. بیشترین ماده ای که از آن به عنوان سفید کننده استفاده خواهد شد، آب ژاول خواهد بود که خاصیت ضدعفونی کننده نیز دارند، به این دلیل که یک سفید کننده کلردار هستند و از سفید کننده های دیگر ، پربورات سدیم خواهد بود که از آن ، بیشتر در خشک شویی‌ و نیز در ترکیب پودرهای ماشین لباسشویی استفاده می‌شوند. قدرت سفیدکنندگی پربورات از آب ژاول کمتر خواهد بود.
آب اکسیژنه یک ماده هستند رنگ بر و سفید کننده. همان طور بر مواد ذکر شده ، موادی مثل الکل ها، آمونیاک ها، اسید نیتریک ها  ، اسید اگزالیک ها ، و همچنین تربانیتن، و جوش شیرین ،و حتی کربنات سدیم ، تتراکلریدکربن و غیره نیز خاصیت رنگ بری و پاک کنندگی خواهند داشت.

 

مواد پاک کننده و آلودگی محیط زیست

مواد شیمیایی خواهند توانست در چرخه طبیعی واردشده  و در مرحله ای خاص با کمک  باکتری‌ها تجزیه شوند. به طور مثال چربی‌های موجود در طبیعت که مولکول آنها شاخه جانبی در زنجیره هیدروکربنی خواهند داشت و صابون های معمولی را از آنها خواهند ساخت، بوسیله باکتریها تجزیه خواهند شد. تعدادی از شوینده های سنتزی، به خصوص آلکیل بنزن سولفونات تشکیل شده از مواد شیمیایی نفتی ، دارای شاخه جانبی هستند  در زنجیره هیدروکربنی که توسط باکتریها تجزیه خواهند شد. از این رو ، باقی ماندن و تراکم این مواد غیر طبیعی تولید شده  دست بشر در طبیعت هستند ، سبب آلودگی بیش اندازه در آبها و مخازن زیرزمینی خواهند شد.
برای ممانعت از آلودگی روزافزون به وجود آمده از این نوع پاک کننده، در بسیاری از کشورها اجازه استفاده از مواد شوینده در برابر تجزیه بیولوژیکی را نخواهند داد و کارخانه ها به سمت تولید این مواد شوینده نرم با ساختمانهای راست زنجیر سوق داده شده‌اند. اشکال اساسی دیگر شوینده های سنتزی، ترکیب فسفردار آنهاست که برای کنترل PH و ممانعت از واکنش یون کلیسم و منیزیم موجود در آب سخت با ماده شوینده ، به آن اضافه می شود. فسفات در اعماق رودخانه و دریاچه رسوخ می کند، سبب رشد غیر عادی این قارچها و جلبکها خواهد شد و به این دلیل با مصرف اکسیژن محلول در آب توسط این گیاهان ، زندگی ماهی ها و دیگر آبزیان به خطر خواهد افتاد.

 

 

پاک کردن لکه ها و زنگ فلزات:

 ۱) لکه چرب :

این نوع لکه توسط مواد آلی به خصوص تترا کلرید کربن پاک خواهد شد.

۲) لکه مقاوم :

این نوع لکه را از روش واکنش شیمیایی خواهیم توانست از بین برد مانند لکه ید که توسط تیو سولفات و یا لکه ی زنگ آهن که توسط اسید اگزالیک پاک خواهد شد.

۳) لکه های کپک و زنگ گیاهی :

این نوع لکه را به همراه پروکسید هیدروژن و هیپوکلریت سدیم که قارچ های به ایجادکننده لکه را از بین می برند٬ از هیپوکلریت سدیم نمی توان برای لکه گیری پارچه پشمی استفاده نمود به این خاطر که با اتم نیتروژن زنجیره پپتیدی پشم واکنش خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.