فرمولاسیون رنگ پلاستیک و نیمه پلاستیک | آموزش ساخت رنگ پلاستیک | راه اندازی خط تولید رنگ پلاستیک

رنگ های پلاستیک از زمان های بسیار دور مورد استفاده قرار می‌گرفتند که جزو نخستین رنگ ها محسوب میگردد و این رنگ بر پایه آب می باشد از زمان غارنشین ها تا به همین امروز رنگ هایی که بر پایه آب بوده‌اند شامل رنگ های پلاستیک می شوند . با گذشت زمان و پیشرفت در تکنولوژی بشر توانسته رنگ های پلاستیک که دارای خاصیت های متفاوتی هستند را تولید نماید که استفاده از رنگ های پلاستیک همواره  بسیار پر طرفدار می باشد و در ساختمان سازی برای رنگ کردن سقف و دیوار ها قابل اجرا می باشد .
رنگ پلاستیک بر پایه پلی وینیل استات نخستین بار در سال ۱۳۳۸ در ایران ساخته شد اما امروزه در فرمولاسیون رنگ پلاستیک از مواد پلاستیکی میکروسکوپی چسب ، رنگدانه ، بتونه و … که در آب حل می شوند استفاده می گردد ، جالبی رنگ پلاستیک این است که این رنگ در آب محلول می باشد اما به محض خشک شدن رنگ پلاستیک تقریباً ضد آب خواهد شد چسب موجود در فرمولاسیون رنگ پلاستیک می تواند یکی از انواع چسب ها همانند وینیل باشد .
این رنگ در برابر اب به نسبت رنگ نیمه پلاستیک مقاومت بسیار خوبی دارد اما متاسفانه در برابر رطوبت از پایداری بالایی برخوردار نیست ، رنگ تمام پلاستیک کیفیت و ماندگاری بیشتری نسبت به رنگ نیمه پلاستیک دارد و قیمت این رنگ نسبت به سایر رنگ ها ارزانتر است که علاوه بر آن دارای پوشانندگی بالایی هم می باشد ، رنگ پلاستیک مناسب برای استفاده سطوح داخلی خانه همانند : پنل گچی دیوار ها ، سقف و … می باشد .
این رنگ در مقابل رنگ تمام پلاستیک مقاومت کمتری در برابر آب دارد ولی استفاده از رنگ نیمه پلاستیک دارای فواید بیشتری می باشد . رنگ های نیمه پلاستیک جزء پر استفاده ترین رنگ های داخلی ساختمانی به شمار می رود که بر پایه آب است و در فرمولاسیون آن از مواد سرطان زا و مضر همانند مشتقات نفتی استفاده نشده پس از این رو باعث شده است که استفاده از رنگ نیمه پلاستیک برای سلامتی انسان و محیط زیست هیچ خطری را به وجود نیاورد ، و یکی از مزایای بسیار مهم رنگ نیمه پلاستیک این است که به سرعت خشک می شود .
معمولا رنگ های پلاستیک بر اساس رزین امولسیونی که نوعی لاتکس است ساخته شده و مطابق با استانداردهای،موسسه استاندارد می باشد . رنگ های پلاستیک بر دو نوع تمام پلاستیک و نیمه پلاستیک دسته بندی می شوند که آب حلال آنها است.لازم به ذکر است که که تجربه و تحقیقات نشان داده که رنگ های تمام پلاستیک کامل و صد در صد قابل شستشو نیستند ، رنگ های پلاستیک برای پوشش سقف ها و دیوارهای ساختمان کاربرد دارد،اما چون رنگ پلاستیک کاملا قابل شستشو نمی باشد بیشتر از رنگ های روغنی برای دیوارها استفاده میکنند و برای سقف از رنگ پلاستیک استفاده میکنند که در دسترس نیست و زیاد کثیف نمی شود . از رنگ های پلاستیک برای مواقعی که زمان کمی داریم استفاده می شود ،چون اجرای آن زمان کمی میبرد.پوشش دهی آن بسیار بالاست و به راحتی ناهمواریهای کوچک را پوشش می دهد.اغلب برای محیط هایی که در شرایط رطوبتی نمی باشند این رنگ مناسب است مانند داخل کمد ها.همچنین بوی نامطبوعی ندارد و به دلیل اینکه آب حلال آن می باشد سریعا بوی آن از بین می رود.

 

– قابل استفاده در تمامی سطوح
– نیازی نمی باشد که قبل از نقاشی سطح زیرین را آماده سازی کرد
– مواد سمی را منتشر نمی کند
– در برابر ترک خوردگی منعطف و مقاوم می باشد
– از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار است
– در برابر نور خورشید مقاوم می باشد
– در سطوح نقاشی شده رنگ پلاستیک کپک رشد نمیکند
– پس از استفاده به سرعت خشک می شود 
– دارای قابلیت تمیز شوندگی راحت

ولی در کنار مزایایی که دارد معایبی هم نیز دارد که به برخی از آنها اشاره میکنیم:

برای مکانها و محیط هایی که در شرایط آلودگی هستند اصلا مناسب نیست چون قابلیت شستشوی صد در صد را ندارد.

قابلیت تغییر رنگ در برابر نور خورشید را دارد.

ماندگاری رنگ های پلاستیک بسیار کمتر از رنگ های روغنی می باشد.

به دلیل جذب کردن آب برای مکان های در معرض رطوبت اصلا مناسب نیست.

برای رنگ زدن آهن آلات، درب و پنجره ها مناسب نمی باشد.

نکاتی که باید در هنگام خرید دقت کنید:

هنگامی که درب قوطی رنگ را باز می کنید حباب ،کپک ،رنگ ،مواد خارجی و … نداشته باشد.

قوطی رنگ دارای نشانه باشد ،نوشته های روی قوطی باید خوانا و پاک نشدنی باشد.

سعی کنید حتما در هنگام خرید از رنگ های با درجه یک خریداری کنید ،چون رنگ ها دارای درجه بندی می باشند.همچنین در نظر داشته باشید از رنگ های تمام پلاستیک استفاده کنید چون مقاومت بیشتری نسبت به رنگ های نیمه پلاستیکی در برابر آب دارند.

 

 

جهت مشاهده و اطلاعات بیشتر درباره فرمولاسیون انواع رنگ در اینجا اینجا کلیک کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.