فرمولاسیون آب مقطر / فرمولاسیون آب باطری

آب بدون یون در صنعت به عنوان یکی از بهترین انواع آب مصرفی شناخته‌شده است اما به علت هزینه بالاتر تولید آب بدون یون در اکثر آزمایشگاه‌ها و واحدهای صنعتی از آب مقطر برای رفع این مشکل استفاده می‌شود.

همچنین از آب مقطر در برخی از نقاط گرم و خشک کشور که دارای مشکلات تأمین آب آشامیدنی می‌باشند نیز استفاده می‌گردد. در این مناطق گرم و خشک از تقطیر آب دریا برای تأمین آب آشامیدنی استفاده می‌شود.

این نکته لازم به ذکر است که اگر روی محصولی عمل خالص‌سازی و تقطیر که همان از بین بردن ناخالصی‌های محلول است، انجام دهیم، حتماً باید به این نکته دقت داشت که انجام این فرآیند بستگی به اختلاف نقاط جوش محصول دارد.

 

فرمولاسیون آب مقطر (آب دیونیزه)

آبی که در طبیعت یافت می‌شود از دو بخش اصلی تشکیل گردیده است.

  • آب که به عنوان حلال است
  • انواع نمک‌های که به عنوان مواد محلول در حلال یا آب می‌باشند.

برای تقطیر آب و خالص‌سازی آن، باید آب را حرارت داد که این عمل موجب می‌گردد که املاح ناخالص و نمک‌های موجود در آب به صورت رسوب در ظرفی که آب در آن جوشیده شده است، باقی بماند و بخار خارج‌شده از این حرارت پس از عمل سرد شدن تبدیل به مایع می‌گردد و این مایع تولیدشده را آب مقطر می‌نامند.
PH آب مقطر تولیدشده حدود ۷ است که به دلیل عدم وجود مواد محلول خاصیت خورندگی ندارد و همچنین دمای جوش آن کمتر از آب‌های طبیعی می‌باشند.

فرمولاسیون آب مقطر

از آب مقطر در کاربردهای گوناگونی استفاده می‌گردد که در ادامه به معرفی برخی از این کاربردها می‌پردازیم.

  • استفاده از آب مقطر برای دستگاه‌های خنک‌کننده ماشین‌آلات صنعتی و استفاده در کوره‌های القای
  • استفاده از آب مقطر در موارد نظامی و کاربردهای حساس
  • استفاده از آب مقطر جهت مصارف طبی و پزشکی که معمولاً از آب مقطر استریل شده در تزریقات استفاده زیادی می‌گردد.
  • استفاده از آب مقطر جهت شستشو و آبکاری قطعات
  • استفاده از آب مقطر در صنعت طلا و جواهرسازی
  • استفاده از آب مقطر برای باطری و آب رادیات انواع خودرو
  • استفاده از آب مقطر در صنعت
  • استفاده از آب مقطر در آزمایشگاه‌های شیمی
  • استفاده از آب مقطر جهت تولید مواد شیمیایی که در تولید آن نیاز به آب وجود دارد
  • استفاده از آب مقطر برای آشامیدن و رفع تشنگی، اما در استفاده از آن باید این نکته را در نظر داشته باشید که آب مقطر همچون آب آشامیدنی گوارا نمی‌باشد، به این دلیل که تأسیسات آب شیرین که آب مقطر تولیدی را طی فرآیندهای که انجام می‌دهند طعم آب را بهبود می‌دهند و جهت نوشیدن آماده می‌کنند.
  • دیگر کاربردهای آب مقطر

 

فرمولاسیون آب اسید (آب باطری)

یکی از فرمولاسیون‌های که از ترکیب آب مقطر و اسید سولفوریک به دست می‌آید، آب اسید بوده که برای تهیه آن باید از اسید سولفوریک ۹۸ درصد استفاده گردد.
جهت تولید آب اسید ابتدا باید آب مقطر را وارد تانک‌های مجهز به همزن کرده و بعدازآن اسید به آن اضافه شود و پس‌ازاینکه عمل اختلاط کاملاً تکمیل گردید، محلول تولیدشده را به تانک دیگری انتقال داده می‌شود و پس از بازرسی نهایی محلول، آن را به شیرهای خروجی آب اسید جهت پر کردن بطری‌های پلی‌اتیلنی و بسته‌بندی هدایت می‌کنند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.